2018. szeptember 25., kedd 15:07

Akinek viszont elsősorban a gyermeke lelke, értelmének egészséges kibontakozása, stabil önazonossága (az identitás) a fontos, aki ősei értékeire nem holmiféle kellemetlen feladatként, kitakarítandóként tekint, az áldozatokra is képes érte.

2018. szeptember 5., szerda 11:11

Ez a nyár sem irigyelte tőlünk, nem mérte szűken a füllesztő meleget. 

2018. augusztus 23., csütörtök 14:32

Aki pénteken, tizenharmadikán köt házasságot, ráadásul nem templomban, nem városházán, hanem könyvtárban, az mindenképpen optimista fatalista és kiváló humorérzékű lehet! 

2018. augusztus 22., szerda 12:36

Amióta Szent István király az országot fölajánlotta az Ég Királynőjének, patronánkul kérve a Megváltó Anyját, Koppányékon, tatárdúláson, törökrabságon, mindenen keresztül – melyeknek során kiérdemelte Magyarország »a kereszténység védbástyája« titulust –, azótától fogva mindmáig éppen ez a mostani talán a legkevésbé keresztény korszaka hazánknak. 

Napló, Marosz Diána, Tátra(alj)i impressziókMarosz Diána: Tátra(alj)i impressziók
2018. augusztus 10., péntek 10:38

Tizenöt éve vagyunk házasok. Ennek örömére elhatároztuk, hogy megmásszuk a Nagyszalóki-csúcsot. Csak mi ketten. A szálláson fiatal recepciós lány fogad. Lenyűgöző tájszólásban beszél. „Lándoki vagyok” – mondja. „Lándoki?! Ott énekeltünk a kórusunkkal kilenc évvel ezelőtt! Gyönyörű a templomuk!” „Azóta már új templomunk van!” – újságolja büszkén a lány. 

2018. augusztus 8., szerda 17:18

Mert rájöttem. Most, hogy öt évvel öregebb vagyok, mint a Vasárnap, egyszer csak megvilágosodtam. 

2018. július 18., szerda 15:04

Megint olvastam valahol valami furcsát. Állítólag a japánok feltalálták a simogató gépet. Jó sokáig néztem, jól látom-e, amit olvasok, jól olvasom-e, amit látok, de igen. 

2018. július 18., szerda 09:31

A szél meg-megújuló lökéseivel folyamatosan hódarával sorozza meg az arcomat. Az orrom, mióta enyhe fagyási sérüléseket szenvedett, sokkalta érzékenyebb. Mindezt mindössze tudatosítom, nem elemzem tovább.

2018. július 11., szerda 18:30

Ma már, ugye, minden magára kicsit is adó halandó keres, keres, bátran keresgél a neten. 

2018. július 6., péntek 09:05

Képeslapként postán feladható fekete-fehér fénykép. Harmincas házaspár az utcán: elegáns hölgy, fején tollas kalappal, testhez simuló, finom díszítésű ruhája kiemeli karcsúságát, csinos lábán nejlonharisnya, kezében divatos kistáska. Mellette kissé köpcös férje mosolyog világos öltönyben, kalapban. A háttérben járókelők: egy kendős, földig érő bő szoknyás, cselédforma nő és néhány gyerek.

 

Oldalak