2018. június 21., csütörtök 14:34

Széplakuccán ozsvaldzsuzsi beletop a betonba Csehy-sort jelentette nekem ifjúi korom óta a Széplak utca. Ezt is szétzúzta most öklével-bakancsával az erőszak. 

2018. június 15., péntek 09:42

Csejte várába beköltöztek az űrlények! Vezérük a vérszomjas Báthori Erzsébet, a csejtei űrnő, akinek félelmetes szelleme ott kísért a titokzatos mélységek felett. Földalatti vasúttal közelítik meg a várat, egyikük pedig egyenesen fojtogatásra buzdít!

 
2018. június 13., szerda 15:13

Aki hazahozott a kórházból. Aki orvoshoz vitt, ha beteg voltál, aki az utolsó pillanatban ébresztett reggel búgó hangon, a legeslegutolsóban, amikor már mindenképpen ébredni kellett. 

2018. június 6., szerda 11:25

Egész nemzeteket, nemzedékeket. Vagy nemzetek, nemzedékek tették magukat gyermekké, jutott eszembe a gyermeknap kapcsán. Annyi olyan impulzus ér ugyanis az utóbbi években, hónapokban, napokban, órákban, hogy olykor kételkedem, felnőtt világban élek-e én egyáltalán, vagy megállt velem az idő az óvodában.

2018. május 31., csütörtök 16:43

Szeptemberben meghalt, azóta nem gondolok anyámra.

2018. május 24., csütörtök 14:35

Vasárnap este pedig – olvasom a hvg-n Farkas Zoltán tollából – a Radnóti Színházban mutatták be, játszották el az új kötetet Szövegséták Esterházyval címen, viharos sikerrel.

2018. május 23., szerda 14:35

2018 áprilisában a Föld nevű bolygón nagyjából hétezerhatszázmillió ember él. Ennyien még el is férnénk, volna is miből méltósággal megélni, de valami furcsa oknál fogva nagy részünk retteg a „mástól”, az ismeretlentől, az idegentől, és rengeteg energiát fektet abba, hogy ne is legyen alkalma, lehetősége megismerni, elfogadni azt, amit idegennek ítél. 

2018. május 18., péntek 08:05

Sohasem jártam még az Erdőháton. Ezt a szlovák–morva határrégiót mindeddig főleg különleges nyelvjárása révén tartottam számon. Emlékszem, az egyetemi műfordítás-szemináriumon egyszer erdőháti tájszólásban írt novellát kellett magyarra fordítanunk. Az volt ám a jó mulatság!

 

2018. május 11., péntek 13:06

Abban az évben, amikor Alexander Fleming feltalálta az életmentő penicillint, Amelia Earhart első női utasként átrepülte az Atlanti-óceánt, és a brit nők végre ugyanolyan kortól adhatták le voksukat, mint a férfiak, 1928-ban, egy számomra nagyon fontos márciusi napon Kisújfalu nevű községben született egy csecsemő, aki negyvenhárom év múlva az én nagymamám lett.

2018. május 3., csütörtök 15:21

Fura dolgokra kényszeríti a test a gondolatokat. Ha nem tudsz beszélni, ha nem adod ki, ha nem tudod kiadni azonnal afféle ami a szíveden, az a szádon módon a gondolataidat, kissé lelassul a világ, netán mélyebb regisztereket tudsz megfogni a lélek sejtelmes hangszerén, mely remeg a sötétben. 

Oldalak