Napló, Marosz Diána, Tátra(alj)i impressziókMarosz Diána: Tátra(alj)i impressziók
2018. augusztus 10., péntek 10:38

Tizenöt éve vagyunk házasok. Ennek örömére elhatároztuk, hogy megmásszuk a Nagyszalóki-csúcsot. Csak mi ketten. A szálláson fiatal recepciós lány fogad. Lenyűgöző tájszólásban beszél. „Lándoki vagyok” – mondja. „Lándoki?! Ott énekeltünk a kórusunkkal kilenc évvel ezelőtt! Gyönyörű a templomuk!” „Azóta már új templomunk van!” – újságolja büszkén a lány. 

2018. augusztus 8., szerda 17:18

Mert rájöttem. Most, hogy öt évvel öregebb vagyok, mint a Vasárnap, egyszer csak megvilágosodtam. 

2018. július 18., szerda 15:04

Megint olvastam valahol valami furcsát. Állítólag a japánok feltalálták a simogató gépet. Jó sokáig néztem, jól látom-e, amit olvasok, jól olvasom-e, amit látok, de igen. 

2018. július 18., szerda 09:31

A szél meg-megújuló lökéseivel folyamatosan hódarával sorozza meg az arcomat. Az orrom, mióta enyhe fagyási sérüléseket szenvedett, sokkalta érzékenyebb. Mindezt mindössze tudatosítom, nem elemzem tovább.

2018. július 11., szerda 18:30

Ma már, ugye, minden magára kicsit is adó halandó keres, keres, bátran keresgél a neten. 

2018. július 6., péntek 09:05

Képeslapként postán feladható fekete-fehér fénykép. Harmincas házaspár az utcán: elegáns hölgy, fején tollas kalappal, testhez simuló, finom díszítésű ruhája kiemeli karcsúságát, csinos lábán nejlonharisnya, kezében divatos kistáska. Mellette kissé köpcös férje mosolyog világos öltönyben, kalapban. A háttérben járókelők: egy kendős, földig érő bő szoknyás, cselédforma nő és néhány gyerek.

 

2018. június 28., csütörtök 14:39

Körülbelül így néz ki minden körülöttünk: vannak mesék, amelyekben veszettül hiszünk, kollektíve, és nagyjából fel is tesszük rájuk az életünket.

2018. június 21., csütörtök 14:34

Széplakuccán ozsvaldzsuzsi beletop a betonba Csehy-sort jelentette nekem ifjúi korom óta a Széplak utca. Ezt is szétzúzta most öklével-bakancsával az erőszak. 

2018. június 15., péntek 09:42

Csejte várába beköltöztek az űrlények! Vezérük a vérszomjas Báthori Erzsébet, a csejtei űrnő, akinek félelmetes szelleme ott kísért a titokzatos mélységek felett. Földalatti vasúttal közelítik meg a várat, egyikük pedig egyenesen fojtogatásra buzdít!

 
2018. június 13., szerda 15:13

Aki hazahozott a kórházból. Aki orvoshoz vitt, ha beteg voltál, aki az utolsó pillanatban ébresztett reggel búgó hangon, a legeslegutolsóban, amikor már mindenképpen ébredni kellett. 

Oldalak