2018. július 19., csütörtök 22:44

Végre kijutottam, ez a nyolcadik nagy tüntetés, már nem akkora, mint a márciusiak, de a lendülete, a szellemisége ugyanaz, így sejtem legalábbis, mert azokon nem voltam kint, gyártottuk a napilapot, most viszont itt vagyok, már a gyülekezőnél, ekkor veszem észre, hogy elhagytam az #allforjan kitűzőmet, de itt most kitűző nélkül is megy. 

2018. július 12., csütörtök 22:49

Olyan vegyesek mostanság a napok, ezerféle hír, információ próbál áttörni a kert zöldjéből épített privát tűzfalamon. Azaz gyomlálással, paradicsomok és paprikák ápolásával, új hagymák eldugdosásával, negyvennapos zöldbab fejlődésének tanulmányozásával, szóval ilyen zöld dolgokkal szívesebben töltöm a napot, mint a virtuális világ hálócsapdájában. 

2018. július 5., csütörtök 22:16

Képeslapként postán feladható fekete-fehér fénykép. Harmincas házaspár az utcán: elegáns hölgy, fején tollas kalappal, testhez simuló, finom díszítésű ruhája kiemeli karcsúságát, csinos lábán nejlonharisnya, kezében divatos kistáska.

2018. június 28., csütörtök 20:59

Itt volt az ifjúság, itt volt az, itt volt bal felől a mellemben / Itt volt benn a szívemben, vagy a szívem tájékán / Mert itt érzem hogy a helye fáj, mintha ide csaptak vón puskatussal / Vagy mintha felkaptak vón egy kis síró gyermeket onnan a meleg bölcsőből.” (Szép Ernő)

 
2018. június 21., csütörtök 21:47

Egy új történet kezdődik (leírtam, elkezdődött). Néhány lépésnyire a zajos Főrévi úttól ülök (a néhány jelen esetben elég sokat jelent, a távolság csekély voltát mégis jól szemléltethetjük így), magasan a föld fölött. Egy lakótoronyban (panelház – de így nagyon szürke volna), dobozokkal és ládákkal körülbástyázva.

2018. június 15., péntek 09:42

Csejte várába beköltöztek az űrlények! Vezérük a vérszomjas Báthori Erzsébet, a csejtei űrnő, akinek félelmetes szelleme ott kísért a titokzatos mélységek felett. Földalatti vasúttal közelítik meg a várat, egyikük pedig egyenesen fojtogatásra buzdít!

 
2018. június 14., csütörtök 21:59

Csejte várába beköltöztek az űrlények! Vezérük a vérszomjas Báthori Erzsébet, a csejtei űrnő, akinek félelmetes szelleme ott kísért a titokzatos mélységek felett. Földalatti vasúttal közelítik meg a várat, egyikük pedig egyenesen fojtogatásra buzdít!

 
2018. május 31., csütörtök 22:45

Tavasz van, nyárelő. Napról napra zöldebb a természet, érezzük a kellemes tavaszillatot, s mihelyt hajnalonként világosodni kezd az ég alja, különféle madárfajok trillázása, csiripelése tölti be a tájat. Gyalogosan vagy biciklivel körbejárni a falu határát, gyönyörködni a természet szépségében, az évszakok változatos pompájában nagyszerű érzés. 

2018. május 24., csütörtök 21:35

Szeptemberben meghalt, azóta nem gondolok anyámra. Reggel megnézem az e-mailjeimet, megválaszolom őket, aztán olvasok vagy szerkesztek, és nem gondolok anyámra. Mikor már nagybeteg volt, puffasztott rizsből való kerek kenyeret reggelizett, nem tudom, mi a neve, kis lekvárt tett rá, plusz a tea. 

2018. május 18., péntek 08:05

Sohasem jártam még az Erdőháton. Ezt a szlovák–morva határrégiót mindeddig főleg különleges nyelvjárása révén tartottam számon. Emlékszem, az egyetemi műfordítás-szemináriumon egyszer erdőháti tájszólásban írt novellát kellett magyarra fordítanunk. Az volt ám a jó mulatság!

 

Oldalak