2018. április 6., péntek 00:00

Sebi fiammal történelmi olimpiára készülünk. Nagy örömömre továbbjutott az iskolaiból a járási fordulóba. A téma: Nagymorávia és a középkori Magyarország. A felkészülést kettőnk közül alighanem én élvezem jobban.

2018. március 29., csütörtök 22:37

Itt az idő, hogy én is elmeséljem első és egyetlen találkozásomat Soros Györggyel. Kezdem is akkor. Kezdődik... Szóltak pár éve, hogy jön a fővárosba a George Soros magyar származású amerikai üzletember. Akkor még filantrópnak nevezték, rá is kerestem, hol élnek és mik azok a filantrópok.

2018. március 22., csütörtök 21:43

Jól fogy a kokárda, viszik a nemzeti lobogót, mint a cukrot. Ünnep lesz. Az bizony. Nemzeti ünnep. A kokárda fogyó kellék, kitűzés után általában azonnal elveszik, a zászlót meg, azt a háromszínűt, hiába, no, nem lehet egy éven át megőrizni, elkoptatja azt a szél, megfakítja nap, rongyossá veri az eső, elszakad a meccsen.

2018. március 16., péntek 09:26

Mennyivel szebb volt a tavalyi, vagy a régebbiek (dehogy volt az, a legszebb a gyerekkori volt, bármilyen volt is az), ócsároltuk az ideit, igaz, furfangos már az összes évszakunk, idegesen kapkodnak, ahogy mi is, összekeverik egymást, lót-fut mindegyik, ahogy mi is, hajszolva önmagunkat, másokat. 

2018. március 15., csütörtök 23:04

Mennyivel szebb volt a tavalyi, vagy a régebbiek (dehogy volt az, a legszebb a gyerekkori volt, bármilyen volt is az), ócsároltuk az ideit, igaz, furfangos már az összes évszakunk, idegesen kapkodnak, ahogy mi is, összekeverik egymást, lót-fut mindegyik, ahogy mi is, hajszolva önmagunkat, másokat.

2018. március 9., péntek 10:02

Néhány hónappal ezelőtt felhívott egy választékos modorú úriember. Szeretne jelentkezni a kórusomba. Megörültem neki, mert jó férfihangokból mindig hiány van. Az első próbán egy rózsával jelent meg. Hamar kiderült, hogy gyönyörű, erős hangja van, és nagyon gyorsan tanul. Azóta is lelkesen jár a próbákra. Egy idő után megkérdeztem, mégis honnan szerzett rólunk tudomást. 

2018. március 8., csütörtök 22:44

Néhány hónappal ezelőtt felhívott egy választékos modorú úriember. Szeretne jelentkezni a kórusomba. Megörültem neki, mert jó férfihangokból mindig hiány van. Az első próbán egy rózsával jelent meg. Hamar kiderült, hogy gyönyörű, erős hangja van, és nagyon gyorsan tanul.

2018. március 1., csütörtök 22:20

Reggel egy ártatlan posztnak indult, délutánra már szakavatottan tudtam válaszolni minden további véleményre. Az történt ugyanis, hogy vannak dolgok, amelyeket nem szeretek, és olyan is van, olyan az ember, ha nem tudja megoldani, a 21. századnak hála, csak úgy kiereszti dühit saját ismerősei időfolyamába… régen nem is tudom, hogyan oldották meg az ilyesmit.

2018. február 22., csütörtök 22:28

Néhai öregek mondták nekem egykor – bő négy évtizede már ennek most lassan –, hogy látod, te gyerek, még alig, hogy leszedtük a karácsonyfát, máris elszaladt még a farsang is utána! Aztán arra biztattak, hogy már akkor nagyböjt kezdetétől, húshagyókeddtől tedd le, fiam, a szalonnát! Megint leshető a pataknál a fűzfa, mikor lesz már rajta friss barka.

2018. február 15., csütörtök 21:20

„Miért nem megy vissza Amerikába, kérdezi az ismeretlen nő… Pál úrnak nincs éppenséggel jókedve. Mostanában elmondható, hogy általában nincs jókedve Pál úrnak, miért éppen most lenne ez másként. Nem megy az írás, nem tetszik az irodalom, mint olyan, zavaros idők, zavaros viszonyok, zavaros elmék és zavart keltő negyedrangúságok.

Oldalak