2017. október 13., péntek 00:02

Hetente jött, hol egyszer, hol kétszer, mindig este, munkaidő után. A 250-es Jawa motorbiciklijét, mely olyan piros volt, mint gazdájának gömbölyded arca, leállította az udvaron, közel a lépcsőfeljáróhoz.

2017. október 6., péntek 08:05

Egy nyári reggelen Sebestyén fiam a falusi buszmegállóban összetalálkozik hajdani ovis társával. Ez a fiú volt valamikor az óvoda réme. Mióta Sebi a városba került iskolába, nem találkoztak. 

2017. október 5., csütörtök 22:09

Egy nyári reggelen Sebestyén fiam a falusi buszmegállóban összetalálkozik hajdani ovis társával. Ez a fiú volt valamikor az óvoda réme. Mióta Sebi a városba került iskolába, nem találkoztak. Most előtte áll az azóta megférfiasodott egykori fenegyerek, mögötte egy csapat srác, láthatóan ő a bandavezér.

2017. október 2., hétfő 10:57

Tessék? Hozzám szóltál? Nem mondod! Tökös csaj vagy, hú de nagyon.

2017. szeptember 28., csütörtök 23:40

Tessék? Hozzám szóltál? Nem mondod! Tökös csaj vagy, hú de nagyon. Csak úgy a szemébe? Bele egyenesen? Ja, hogy a fülébe? A tekervényes hallójáratába? S mindent? Az jó, legalább lenyugodtál. Hogy nem? Hogy még mindig ott kavarog gyomrodban az ebéd? Hogy hiába volt minden, mert nem lett jobb? Szegény…

2017. szeptember 27., szerda 13:01

Én meg úgy gondolom, hogy nem kell semmit várni...

2017. szeptember 21., csütörtök 22:53

Icunak tűnt fel, hogy ez a kálvária nem a megszokott kálváriajelenettel (Krisztus és a két lator keresztje) végződik. A stációk (kupolás, bazilikaszerű kis templomok) belső jelenetei (ezt már én veszem észre) is atipikusak: az utolsó három Krisztus feltámadását mutatja, életnagyságúnál valamivel nagyobb szoborkompozíciók segítségével, majd (fentről lefele haladtunk!) az egyiptomi menekülés,

2017. szeptember 21., csütörtök 09:59

Hát, kedves olvasóim, nagy újságom van: mobiltelefonilag idén májusban én is beléptem a 21. századba. Komplikált hétköznapi körülményeknek köszönhetően hirtelen lett egy vadonatúj Samsungom. Először nem nagyon tudtam, mit is kezdjek vele, hogy használjam ki a telefonnak álcázott kis számítógép kapacitását. Letöltöttem a szokásos médiakedvenceimet – újságokat, rádióállomásokat és rádióműsorokat. Az életem nem változott meg tőle. Naponta eddig is túl sok órán át ültem a számítógép előtt. 

2017. szeptember 15., péntek 20:01

Hát, kedves olvasóim, nagy újságom van: mobiltelefonilag idén májusban én is beléptem a 21. századba. Komplikált hétköznapi körülményeknek köszönhetően hirtelen lett egy vadonatúj Samsungom. Először nem nagyon tudtam, mit is kezdjek vele, hogy használjam ki a telefonnak álcázott kis számítógép kapacitását.

2017. szeptember 13., szerda 10:45

Nyári ifjúsági tábor, valahol az Alpok lábánál. A résztvevők lengyel, észt, szlovák, ukrán, német, dán, olasz és magyar egyetemisták. 

Oldalak