2017. október 6., péntek 08:05

Egy nyári reggelen Sebestyén fiam a falusi buszmegállóban összetalálkozik hajdani ovis társával. Ez a fiú volt valamikor az óvoda réme. Mióta Sebi a városba került iskolába, nem találkoztak. 

2017. október 5., csütörtök 22:09

Egy nyári reggelen Sebestyén fiam a falusi buszmegállóban összetalálkozik hajdani ovis társával. Ez a fiú volt valamikor az óvoda réme. Mióta Sebi a városba került iskolába, nem találkoztak. Most előtte áll az azóta megférfiasodott egykori fenegyerek, mögötte egy csapat srác, láthatóan ő a bandavezér.

2017. szeptember 1., péntek 00:03

Szlovák–magyar vegyes család futballmérkőzést néz. Apa és fia a szlovákoknak szurkolnak, anya és lánya a magyar csapatnak. A magyarok győznek. A kamasz fiú meglehetősen kendőzetlenül ad hangot csalódottságának: „Debil magyarok!” Erre a húga rögtön visszavág: „Hülye szlovákok!”

2017. augusztus 9., szerda 10:39

1996-ban tizenkilenc évesen a híd csonkjának legszélén álltam Párkányban, és lebámultam a vízbe. Február volt, körös-körül szürkeség, hideg, reménytelenség. A pillérek funkciót vesztetten meredeztek a Duna közepén. 

2017. augusztus 4., péntek 00:07

1996-ban tizenkilenc évesen a híd csonkjának legszélén álltam Párkányban, és lebámultam a vízbe. Február volt, körös-körül szürkeség, hideg, reménytelenség. A pillérek funkciót vesztetten meredeztek a Duna közepén. Akkoriban még nem éreztem át a szlovák–magyar viszony bonyolultságát annak egész mélységében, de az értelmetlen csonkok látványa nagy hatással volt rám.

2017. július 6., csütörtök 09:36

A Monarchia utolsó éveiben született egy Zemplén vármegyei mezővárosban. Polgári származású apjának nem volt szerencséje a nőkkel. Első felesége néhány évvel a házasságkötés után távozott az élők sorából, magára hagyva férjét egy kislánnyal. 

2017. július 1., szombat 02:58

A Monarchia utolsó éveiben született egy Zemplén vármegyei mezővárosban. Polgári származású apjának nem volt szerencséje a nőkkel. Első felesége néhány évvel a házasságkötés után távozott az élők sorából, magára hagyva férjét egy kislánnyal.

2017. május 26., péntek 08:05

Átlagos délután. Gyerekeim társaságában igyekszem a zeneiskola felé. A legkisebbet kendőbe kötve viszem, nagyobbik lányom a kezemet fogja, másik oldalamon a fiam lépked. Időnként egy pillanatra elfeledkezik magáról, és megengedi, hogy megfogjam a kezét. Aztán föleszmél, s rögtön visszahúzza. 

2017. május 25., csütörtök 22:28

Átlagos délután. Gyerekeim társaságában igyekszem a zeneiskola felé. A legkisebbet kendőbe kötve viszem, nagyobbik lányom a kezemet fogja, másik oldalamon a fiam lépked. Időnként egy pillanatra elfeledkezik magáról, és megengedi, hogy megfogjam a kezét.

2017. május 5., péntek 09:31

Az orvosi váróban ülök. Feliratkoztam az ajtó mellé kiakasztott papírra. Végre sorra kerülök. Az asszisztens kijön, áthúzza a nevemet, és hangosan szólít: „Marosz úr!” Felállok. Minden arc felém fordul. Meghökkent tekintetek.

Oldalak