2017. november 23., csütörtök 22:14

A címben említett isten nem a Mindenhatót vagy Teremtőt jelenti. Az alábbi néhány sor arról az istenről szól, aki mindenhatónak, mindentudónak és halhatatlannak képzeli magát, s az ember jellemén keresztül nyilvánul meg. Legfőképp akkor hajlamos felébredni, amikor az élet megpróbáltatásai elkerülnek bennünket.

2017. november 16., csütörtök 23:01

Ha szétnézünk a világban, úgy tűnik, fordított értékrend szerint élünk. Ezek a sorok most nem azt akarják boncolgatni, hogy az anyagi vagy lelki érték a fontosabb. Az ilyen összehasonlításokat megteszik mások.

2017. november 9., csütörtök 20:57

A neheztelés mindenkit elkísér. Rengetegen úgy élik le életüket, hogy el sem gondolkodnak, miben gyökerezik az érzés, amely kapcsolatokat képes pusztítani, és útját állja a továbblépésnek. Ha sikerül felismerni a pillanatot, amikor haraggal gondolunk valakire és hibáztatjuk valamiért, nagy eséllyel elindulhatunk a problémamegoldás felé, amire a rosszalló érzés próbálja felhívni a figyelmünket.

2017. november 2., csütörtök 22:30

A jeles napokat fordulópontként éljük meg. Bár csak a naptár és a számok játéka az egész, hajlamosak vagyunk az élet olyan részletein is elgondolkodni, amelyekre kevés figyelmet fordítunk a hétköznapokon. Ilyen a születésnapi, karácsonyi és szilveszteri mérleg készítése. Sokan ekkor a megbékélés helyett inkább megharagszanak a világra. Te is ilyen vagy?

2017. október 27., péntek 00:11

Amikor az élet akadályaival küzdünk, hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni egy dolgot. Amíg nem tudatosítjuk, addig nehéz lesz a kilábalás, bármi legyen is a probléma. A világban a legtöbben arra törekednek, hogy minden történést megmagyarázzanak.

2017. október 20., péntek 08:00

Használt notebook vásárlásakor nem árt résen lenni. Ha igazán jó döntést akarsz hozni, figyelj oda az eladó óvatlanul elejtett szavaira. Eláruljuk, mi mindenre érdemes. 

2017. október 19., csütörtök 22:08

A spirituális keményfejűség olyan, akár a materiális vaskalaposság. Az ember ha valamit az értékrendje szerint idegennek tart, annyira tagadja, hogy kis túlzással hajlandó akár meghalni is, hogy igaza legyen. Főleg, ha az egészségéről van szó.

2017. október 12., csütörtök 23:39

Manapság hangoztatott téma a motiváció, fontosnak tartják, a boldogság után sóvárgók sokszor pénzt is adnak azért, hogy valaki tettekre sarkallja őket. Mielőtt beállsz a sorba, gondold végig, mi a motiváció valójában, és mi történik olyankor, amikor motiválnak. Közelebb leszel önmagad megértéséhez.

2017. október 5., csütörtök 21:57

Azt hisszük, hogy ha elég sokáig tétlenkedünk, az előttünk álló kihívások megoldódnak, a problémák eltűnnek, esetleg jön valaki más, aki megoldja helyettünk. A várakozással a legkevesebb kihívást lehet leküzdeni, mi mégis naponta reméljük, hátha máshogy alakul.

2017. szeptember 29., péntek 08:10

Megszokott dolog, hogy többre vágyunk annál, amink van. Az is általános, hogy a vágyaink közül nem teljesülhet minden. A pozitív gondolkodás, „teremtő praktikák” és különféle varázslatok ellenére a nyúl sokszor nem mászik elő a kalapból. Magyarázhatjuk úgy, hogy a sors keze a ludas a kudarcért, de szomorkodás helyett érdemes körülnézni, mennyi hely van az életfiókodban.

Oldalak