2018. május 18., péntek 08:00

Oscar Wilde síremlékét száz évvel halála után majdnem rommá csókolták hódolói. Pedig apja csak egy dublini szemorvos volt.

2018. május 17., csütörtök 22:53

Oscar Wilde síremlékét száz évvel halála után majdnem rommá csókolták hódolói. Pedig apja csak egy dublini szemorvos volt. Persze, nemesi rangú szemorvos, ráadásul nem is fukar, így fia taníttatására sem sajnálta a pénzt. 

2018. április 12., csütörtök 23:03

A két háború közti időszak talán legnagyobb magyar női szupersztárja. Fedák Sári színésznőként is politikai tényező volt, két rendszer is börtönbe záratta. Ma celebként írnának róla a bulvárlapok. Egy átlagos mai celebnél azonban többet tett azért, hogy nemzedékekkel később is emlegessék a nevét.

2018. március 29., csütörtök 22:40

Kevés az olyan művész, aki a semmit többre tartja a valaminél. Andy Warhol egy ilyen művész volt, bár ha élne, és ezt meghallaná, nyilván azt mondaná, hülyeség. Viszont tény, hogy Warhol többre tartotta az üres teret annál a térnél, melybe mindenfélét belehordanak.

2018. február 22., csütörtök 22:29

Lányok vérében fürdött, ezzel a vörös folyadékkal fiatalította bőrét? Báthory Erzsébettel jól kibabrált az utókor emlékezete. Pedig nem csinált ő senkinek semmi rosszat, vagy ha csinált is, ma már képtelenség bizonyítani.

2018. február 4., vasárnap 11:05

Írt eurovíziós sikerdalt, erotikus slágert és vagy negyven filmzenét. Választott életstílusába viszont kénytelen volt belehalni. Serge Gainsbourg nem tudott megjavulni, de nem is akart.

2018. január 12., péntek 08:00

A színpadról tömegeket ríkatott meg, a színpad mögött pisztolyt rántott, és ráfogta kollégájára. Zámbó Jimmy igazi arcát kevesen ismerték

2017. december 8., péntek 02:22

Hiába volt meg mindene, nem érezte jól magát. Michael Jackson élete jól mutatja, hogy pusztán a siker híressé és gazdaggá talán tehet, de boldoggá nem. A híres emberek azért boldogtalanok, mert a nagy jóléttől nem tudják, mihez kezdjenek magukkal.

2017. november 2., csütörtök 22:48

Féktelen és kicsapongó életet élt, mégis megérte a 91 éves kort. Hugh M. Hefner, a Playboy magazin alapítója rejtélyes dolgokat mutatott nekünk. Ott van például a fürdőköpenye. Pontosabban a fürdőköpeny-arzenálja, melynek darabjaiban az elmúlt évtizedekben ez a személy pózolt. Személy?

2017. október 19., csütörtök 22:24

Már gyerekként züllött életmódot folytatott, később megjárta a börtönt, de azért megkapta a Kossuth-díjat is. Tersánszky Józsi Jenőnek sosem volt pénze, és mindig komolyan vette a humort. Persze voltak azért életének olyan szakaszai is jócskán, amikor nem kellett neki erőfeszítés, hogy kibírja röhögés nélkül.

Oldalak