2018. szeptember 13., csütörtök 22:58

A földkerekség legcinikusabb, legegoistább és legnépszerűbb macskája idén nyáron múlt negyvenéves. Garfieldot utálnunk kéne, ehelyett szeretjük. Hogy miért? Mert macska. Garfield létezése és pályája valójában nem más, mint egy nagy kupac paradoxon. 

2018. augusztus 23., csütörtök 21:42

Nagy tudással rendelkezett, nagy hatást gyakorolt az emberekre, és nagy vagyont gyűjtött össze. A vége nagy pofára esés lett. Kicsit szúrós, mély tekintetű szakállas bácsi kötött sapkában, képe mellett idézet. 

2018. július 12., csütörtök 22:51

Vér és ürülék folyt koncertjein, melyek többnyire sérülésekkel és rendőri beavatkozással végződtek. GG Allint mégis sok helyre hívták, mígnem belehalt… saját magába. Persze túlzás őt táncdalénekesnek nevezni, de ez még mindig a legkevésbé sértő kifejezés, amellyel illethetjük. 

2018. május 31., csütörtök 22:46

Vulgárisan verselt, kábítószerezett, meztelenül szavalt, mégsem állítja ma már senki, hogy ne lett volna igaza. Allen Ginsberg olyan értékek mellett emelt szót, amelyeket ma is értékeknek tartunk.

 
2018. május 18., péntek 08:00

Oscar Wilde síremlékét száz évvel halála után majdnem rommá csókolták hódolói. Pedig apja csak egy dublini szemorvos volt.

2018. május 17., csütörtök 22:53

Oscar Wilde síremlékét száz évvel halála után majdnem rommá csókolták hódolói. Pedig apja csak egy dublini szemorvos volt. Persze, nemesi rangú szemorvos, ráadásul nem is fukar, így fia taníttatására sem sajnálta a pénzt. 

2018. április 12., csütörtök 23:03

A két háború közti időszak talán legnagyobb magyar női szupersztárja. Fedák Sári színésznőként is politikai tényező volt, két rendszer is börtönbe záratta. Ma celebként írnának róla a bulvárlapok. Egy átlagos mai celebnél azonban többet tett azért, hogy nemzedékekkel később is emlegessék a nevét.

2018. március 29., csütörtök 22:40

Kevés az olyan művész, aki a semmit többre tartja a valaminél. Andy Warhol egy ilyen művész volt, bár ha élne, és ezt meghallaná, nyilván azt mondaná, hülyeség. Viszont tény, hogy Warhol többre tartotta az üres teret annál a térnél, melybe mindenfélét belehordanak.

2018. február 22., csütörtök 22:29

Lányok vérében fürdött, ezzel a vörös folyadékkal fiatalította bőrét? Báthory Erzsébettel jól kibabrált az utókor emlékezete. Pedig nem csinált ő senkinek semmi rosszat, vagy ha csinált is, ma már képtelenség bizonyítani.

2018. február 4., vasárnap 11:05

Írt eurovíziós sikerdalt, erotikus slágert és vagy negyven filmzenét. Választott életstílusába viszont kénytelen volt belehalni. Serge Gainsbourg nem tudott megjavulni, de nem is akart.

Oldalak