2017. május 19., péntek 08:00

Összhang a fával, a természettel és önmagukkal

2017. május 18., csütörtök 23:31

Van Gútán két fiatalember, akik egy közúti baleset után úgy döntöttek, gitárkészítéssel fognak foglalkozni. Ám több fokozatú volt az elhatározás. Mert egy véletlen kisiklás is páratlan életpályát tud beindítani. Szabó Norbert és Kamocsai Imre saját kezükbe vették a sorsukat, és egyedi dologba fogtak.

2016. szeptember 2., péntek 16:00

Fűri Gábor madárfotós

2016. szeptember 1., csütörtök 22:58

Fűri Gábor. Terepszínű ruha, nyílt, őszinte tekintet, határozott kézfogás. Csupa zöld és természetes. A fényképezőgép lencséjén keresztül látja a világot. Madárfotósként is a pillanat megfoghatósága foglalkoztatja. A Csallóközben, a Kis-Duna partján, Gútán.

2016. április 1., péntek 00:26

Ízig-vérig közösségi ember, aki ősei hagyatékát viszi magával, éli és ápolja. Hűen, őszintén és fáradhatatlanul. Lángoló lélekkel veti bele magát az élet kínálta lehetőségekbe. A gútai Vermes Balázs lovasíjászként is az igaz magyar ember egyik megtestesülése.

2016. március 11., péntek 00:25

Nincs szem előtt, mégis könnyű odatalálni. Gútáról az Érsekújvár felé vezető főúton közvetlenül a Vág hídja előtt kell kissé elkanyarodni, s egy ipari telepszerűséghez érkezünk. Itt alakították ki menedékkuckójukat, vagy ahogyan ők nevezik, a mézeskalács házat, mely a rászorulók számára igazi reménysugár. Robi, az önkéntesből lett munkatárs nyit ajtót.

2015. július 3., péntek 00:14

Angyal Réka kalandra vágyott. Ki akart szakadni a hétköznapok szürkeségéből. Látni, érezni, tapasztalni. A világ másik végén, Ázsiában, Nepálban. Nyugalomra számított, mégis mozgalmasra sikerült az útja, meghatározó élményeket élt át. A térséget nyolcvan éve nem látott földrengés sújtotta ottjártakor.