2017. július 12., szerda 11:55

Amikor változatos tevékenysége kapcsán arról faggatom B. Mánya Ágnest, miként határozná meg saját magát, nemes egyszerűséggel közli: Egyszemélyes intézmény vagyok.

2017. május 9., kedd 13:43
Pozsony |

Vasárnap B. Mánya Ágnes kalauzolja az érdeklődőket a Pozsonyi Kifli Polgári Társulás rendezvényén.

2015. november 5., csütörtök 23:26

A régi törökök télen, egészen pontosan november 11-e, vagyis Szent Márton-nap után általában nem háborúztak. Varga Zsuzsanna történész ugyan csak „tiszteletbeli” török, de bajtársaival együtt tavaszig maga is szögre akasztotta képzeletbeli kardját.

2015. szeptember 10., csütörtök 23:12

Már rég vége a beiratkozási kampánynak, de bízom benne, sok magyar szülő döntött úgy, hogy gyermeke az anyanyelvén tanuljon. A legtöbbü(n)k számára ez nem eldöntendő kérdés, nem választás, hanem természetes dolog.

2015. május 15., péntek 23:37

Kedves barátném hívott a minap, hogy hozhatna-e egy kis kóstolót egy különleges kalácsból, és a tésztájából is egy darabot. Korábban már hallottam az úgynevezett vatikáni kenyérről, amivel megkínált, de eddig még nem jutott el hozzánk a tésztastaféta. Igent mondtam.

2015. január 15., csütörtök 20:46

Boccaccio hőseit a pestis, bennünket pedig a turisták hömpölygő áradata űzött Firenzéből Fiesoléba. Az itáliai reneszánsz fenegyereke Dekameron című novellafüzérének szereplői is ide húzódtak az 1348-ban Firenzében tomboló járvány elől, hogy tévé, házi mozi híján, meséléssel szórakoztassák egymást, amíg vissza nem térhetnek városi palotájukba.

2014. november 7., péntek 00:54

Nátek Sándor református lelkész kerek harminc esztendeje szolgál Érsekújvárott. Nagy idő ez egy ember, de egy gyülekezet életében is. Sok minden – szabad szemmel látható és megfoghatatlan egyaránt – történt Újvárban ezalatt...

2014. június 13., péntek 11:54

Soha nem éreztem olthatatlan vágyat, hogy búvárkodjam (inkább a levéltár mélye, mint a tengeré), nem akartam hullámokon lovagolni, ejtőernyőzni, dzsungeltúrán részt venni, kígyót bűvölni, szöcskét enni, de még „bandzsidzsampingolni” sem. Szívesen végignézem viszont a tévében (kényelmesen, a kanapén elnyúlva), hogy csinálják mindezt mások.

2014. április 26., szombat 00:11

De szép is lehet Pécs tavasszal! Ottjártamkor, február végén, már mutatkoztak az első virágok a teraszos kiépítésű Szent István tér ágyásaiban, de a hatalmas fák, köztük a platánok, még semmi jelét nem mutatták a közelgő kikeletnek. (Költőt csinál belőlem e város, ha nem vigyázok!)

2014. március 7., péntek 11:40

Az olvasók közül talán még sokan emlékeznek a tévétornára, amely a Magyar Televízió egyetlen csatornáján köszönt be esténként az otthonokba Az idősek is elkezdhetik bátorítással. Nos, én most mégsem tornaeszközt készülök reklámozni, hanem valami olyasmit, ami legalább annyira hozzájárul(hat) sokak egészségének, testi épségének a megőrzéséhez, mint a napi izzadás, teszem azt, a futópadon. Hogy miről is van szó? Vegyenek, kérem, trötyöglit!

Oldalak