Téma a VASÁRNAPBAN: Lesz miből választani (?)

Ezt sem hittük volna tavaly ilyenkor, hogy a Smer alig fél évvel a köztársaságielnök-választás előtt még mindig nem tud előrukkolni a saját jelöltjével. 

Úgy tűnik, aki szavazatokat is tudna szerezni, az nem vállalja, mert már maga is szégyelli a pártot, aki meg vállalná, azt a párt rühelli. De nem kell aggódnunk, hogy nem lesz miből válogatni: már eddig tizennégyen jelentkeztek be a posztért, és az idealisták éppúgy találnak köztük kedvükre valót, mint a recesszió kedvelői.

Egy biztos: sem Andrej Kiska mostani köztársasági elnök, sem Robert Fico volt kormányfő, az öt évvel ezelőtt nagy vesztes nem indul a választásokon. Kiska már szinte bejelentette, hogy a pártpolitikában képzeli el a jövőjét, Fico pedig a fia egészségére esküdött meg, hogy a közelébe sem megy a Grassalkovich-palotának. Mondjuk, utóbbit azért nem kell komolyan venni, mert ha tényleg nem marad más jelölt, lehet, hogy feláldozza magát.

 

A már megvásárolható Vasárnapban Vrabec Mária utánajárt annak is, milyen jelöltek vannak; kik számítanak a legesélyesebbnek; mivel lehet több szavazót gyűjteni; melyik jelölt bízik magában leginkább; milyen elnököt kellene választani…