Sztárunk: Derzsi Réka

Cseh filmekben játszik, a város egyik legjobb színházában lép közönség elé. Az új évadban a pozsonyi Astorkában is láthatjuk, aztán New Yorkban és Washingtonban vendégszerepel. Már csak egy magyar film hiányzik a palettájáról.

Iwona Navrátilová fotója

 

Nagyszarván, Somorja mellett töltött néhány napot a nyárból Derzsi Réka. Ott, ahol felnőtt. Nyolcadik éve már, hogy prágai lakos. 

Szlovákia Martin Šulík filmjét, A tolmácsot küldte ki az Amerikai Filmakadémiának, ezzel szeretne bejutni az Oscar-jelölésre pályázó legjobb idegen nyelvű filmprodukciók közé. Izgalmas epizódszerepet kapott a történetben. El kell csábítania a Peter Simonischek által megformált idősödő bécsi hedonistát.

 

Hogy kapta meg a szerepet? Mikor tudta meg, hogy kivel fog játszani? Hogyan sikerült meglágyítania a rideg osztrák színészt? Hogy vitte táncba? Milyen lett a film fogadtatása? Találkoztak később, a film prágai bemutatóján? Prágai életét mennyire kavarta fel ez a film? Milyen sorozatokban, krimikben tűnt még fel az elmúlt másfél-két év alatt a cseh televízióban? Elégedett a pályája alakulásával? Érez-e olyan vágyat, hogy jó lenne végre magyar filmben vagy magyar társulattal is játszani?

Mindenre választ kap, ha elolvassa Szabó G. László interjúját a Vasárnap már megvásárolható számában!