Sulidivat, avagy vissza az iskolába

A két hónapos nyári szünet alatt talán már el is felejtettétek, hogy miben illik, miben jó iskolába járni. Nehéz kényelmes, divatos és praktikus ruhákat választani, ebben próbálunk meg segíteni nektek.

 

1. Kényelmes

A legfontosabb az, hogy kényelmes ruhákban legyetek. A nap nagy részében a padban ültök, és ez a gyomrotoknak nem túl kényelmes. Ha feszülő ruhákba szorítjátok magatokat, még rosszabb a helyzet, a nap végére könnyen megfájdulhat a hasatok. Ugyanakkor ne melegítőben járjatok iskolába, az otthonra való.

 

2. Ne villantsatok

Lehetőleg ne öltözzetek fel kihívóan az iskolában. Az ilyesfajta öltözék nem oda illik, ne hordjatok mély dekoltázsú, miniruhákat. A fiúk se viseljenek olyan izomtrikót, amely alig takarja a felsőtestüket.

 

3. Ékszerek és kiegészítők

Kiegészítőket nyugodtan hordjatok, de olyanokat inkább mellőzzetek, amelyek hangosan csilingelnek összeütközéskor. Zavaróak lehetnek a többiek számára a fémből készült karkötők, órák, fülbevalók hangos alapzaja minden mozdulatnál.

 

4. Iskolatáska

Fontos kiegészítője az iskolai megjelenéseteknek. Ezért olyat válasszatok, amely nemcsak stílusban, hanem színben is illik a ruhatáratokhoz. Ügyeljetek arra, hogy kényelmes legyen a hordozása, és praktikus a beosztása. Nem kevés paraméternek kell megfelelnie egy iskolatáskának, de megéri válogatni.

 

5. Egyedi stílus

Legyen egyedi a stílusotok. Ne másokat utánozzatok, mert ami nekik illik, nem biztos, hogy nektek is jól áll. Próbáljatok meg inkább olyan ruhákat hordani, amelyekben jól érzitek magatokat, melyek illenek a személyiségetekhez.

 

6. Előnyös ruha

Az alkatnak megfelelő öltözék is nagyon sokat számít. Olyan ruhában járjatok, amely jól áll. Ha picit nagyobb a hasatok, a feneketek, akkor ne válasszatok feszülő ruhát, mert amellett, hogy előnytelen és kényelmetlen, ki is nevethetnek benneteket a többiek.

 

7. Mértékletesség

Legyetek mértékletesek. Ez nemcsak az öltözködésre igaz, hanem az élet többi területein is. Az iskola nem divatbemutató, ezt mindig tartsátok szem előtt.

 

8. Cipő és papucs

Sok iskolában kötelező a papucs használata. Ez ellen ne lázadjatok. Sokkal kényelmesebb a cipőnél, meg praktikusabb is. Ha megengedett, hogy utcai cipőt hordjatok az iskolában, akkor is mindig lapos talpú és kényelmes legyen. A magas sarkú nem iskolába való.

 

9. Rétegek

Nemsokára itt az ősz, a tél. Ez azt jelenti, hogy lassan hűvösek lesznek a reggelek. Ezért öltözködjetek rétegesen, mert a csalóka időjárás miatt könnyen felfázhattok.

 

 

A teljes írás a nyomtatott Vasárnapban jelent meg!