A világnomád családanya

Ki ő a Vasárnapban: Vida Elvira, egy New Yorkban élő dunaszerdahelyi...

Archívum

 

Életvidám, mosolygós, csupa szív. Ezekkel lehetne leginkább jellemezni Vida Elvirát, a New Yorkban élő dunaszerdahelyi anyukát, aki amellett, hogy családanya, a gyerekeivel és a férjével utazik a világban.

Legutóbb például fél évet töltöttek Délkelet-Ázsiában, az ottani kalandjairól rendszeresen beszámol a Vasárnapban. Kilencéves ikrei, Lola és London minden programon részt vett a szülőkkel. Önkéntes munkát végeztek, kétnapos csendes meditáción voltak, és rengeteget tanultak. Leginkább az életről.

„Diétás nővérnek tanultam Kassán, de a szakma soha nem érdekelt. Miután elvégeztem, anyukám talált egy felhívást, Angliába kerestek bébiszittert. Belevágtam a nagy kalandba. Két és fél év múlva hazajöttem, angolt tanítottam, de nem találtam a helyem, utazni, világot látni szerettem volna. Angliában megismertem egy magyar lányt, mesélt az amerikai táborokról, jelentkeztem és felvettek; foglalkozásokat vezettem ott. Gyöngyfűzés, makramé meg hasonló kézimunkák.”

 

Hogyan ismerkedett meg a férjével? Milyen volt az elején az amerikai élet? Hogyan került az egyetemre? Hogyan kérte meg a férje a kezét? Milyenek a gyermekei? Milyen országokban jártak? Milyen a New York-i élet? Mit tanulnak a világutazások alatt?

Ezekre a kérdésekre is mind választ kapnak, ha a már megvásárolható Vasárnapban elolvassák Ázsoth Réka interjúját.