Téma a VASÁRNAPBAN: Pénzügyi hűtlenség

Néha jobban tud fájni, mint a szexuális hűtlenség. A család egzisztenciáját tekintve pedig katasztrofálisabb következményei is lehetnek. 

Shutterstock

Lassan Szlovákiában is gyakoribb válóok, mint az, hogy a partner félrelép. A túlzott költekezés, gyorskölcsönök felvétele, titkos számlák vezetése és a valódi jövedelem eltitkolása ugyanis egyeseknek hosszabb ideig fáj, mint egy egyéjszakás kaland.

Méghozzá azért, mert többet árul el párunk jelleméről. Az, hogy elcsábul, és ágyba bújik egy idegennel vagy akár ismerőssel, bárkivel megtörténhet, mert az ember olykor gyenge, és a pillanat varázsa erősebbnek bizonyul, mint a lelkiismeret szava. A pénzügyi hűtlenség azonban módszerességet, hazugságok jól felépített rendszerét és sorozatát feltételezi, s annak a bizonyítéka, hogy az illető számára fontosabb saját maga, mint a párkapcsolat.

 

A már megvásárolható Vasárnapban Vrabec Mária utánajárt annak is, mit mond a pszichoterapeuta; milyen trükköket alkalmaznak a párok; milyen esetekkel találkozott a pszichoterapeuta; miből ered a pénzügyi hűtlenség; mik az ismérvei…