Sztárunk a VASÁRNAPBAN: Mokos Attila

Újabb történelmi hőst, az igazságharcos Petur bán szerepét kapta az elmúlt évadban Mokos Attila a komáromi Jókai Színházban.

Talabér Tamás felvétele

Tavasszal filmbemutatója is volt. Martin Šulík A tolmács című alkotásában Jiří Menzel és Peter Simunischek mellett játszott izgalmas szerepet. A nyarat sem csak pihenéssel tölti. Molnár Xéniával újrafogalmazzák a Prahot, Spiró György darabját, és a vízparton ülve is nagy fogásra vár majd, hiszen imád halászni. Főleg éjszaka, amikor csillagos arcát mutatja a természet. Történelmi hősnek ideális alkat.

Főleg most, a térdműtéte után, ahogy ő mondja.

 

Milyen Petur bán szerepében? Mi teszi igazán izgalmassá a színészi munkát, ha pozitív vagy negatív történelmi alakot húzhat magára? Húzós évadot zárt? Bulgakov darabjában, az Álszentek összeesküvésében, épp a bemutató napján rendhagyó szituációba került a színpadon. Fiatal kollégája olyan nagyot ugrott a szövegben, hogy azzal az övét is megkurtította. Hogyan élte meg ezt a helyzetet? Rezzenéstelen arccal játszott tovább? Peter Simunischek a bécsi Burgtheater vezető művésze, Jiří Menzel önmagában egy intézmény. Tudták, hogy komáromi magyar színész a partnerük? Milyen filmekben játszik a következő hónapokban? S a filmszerepei közül melyik került a lista élére?

Mindenre választ kap, ha elolvassa Szabó G. László interjúját a Vasárnap már megvásárolható számában!