Fesztivál a VASÁRNAPBAN: Karlovy Vary

Nem sokáig időzött Karlovy Vary idei fesztiválján Milos Forman Szöszije. Jött, reménykedett, csalódott és elballagott. Így járt egy cipőgyári munkáslány 1965-ben. Szerelmes volt, és hiszékeny.

Zuzana Mináčová fotója

Forman már soha többé nem vendégeskedhet Csehország legszebb fürdővárosában. Connecticut mellett, Warren sírkertjében helyezték örök nyugalomra. Szerelmes Szöszije, Hana Brejchová a világ szeme elől elbújva tengeti életét. De a film, közös filmjük, az Egy szöszi szerelme, ez a több mint ötven éves remekmű mindkettőjükből a legjobbat, a legszebbet, a legértékesebbet őrzi. Azok pedig, akik személyesen is jelen voltak a mustrán, épp erre vágynak: nyomot hagyni maguk után – a mozivásznon.

 

Honnan érkezett Tim Robbins? Mi minden történt vele mostanában? Hogyan ismerte meg román párját? Miért ebédeltek együtt Zuzana Mináčovával, a fotóssal? Ki Emily Granin? Milyen az életben Barry Levinson? Kik voltak még ott Karlovy Varyban?

Mindenre választ kap, ha elolvassa a Vasárnap már megvásárolható számában Szabó G. László írását, aki végig ott volt a filmfesztiválon!