A nyár divatszíne, a sárga

A sárgának is, mint minden színnek, számtalan árnyalata van az okkertől a narancson és citromon át a pasztell- és kanárisárgáig, amelyek közül természetesen mindenki azt választja, amelyik az egyéniségéhez, a bőrtónusához illik.

Ha valaki úgy érzi, hogy egyik sem áll jól neki, használjon sárga kiegészítőket – övet, csatot, lábbelit –, vagy kombinálja más színekkel, hiszen a levendula mellett a sárga az év divatszíne.

 

1 Nincs olyan nyári ruhadarab, amely ne volna kapható a napsárga üde színében, sőt ilyen kabátot, kardigánt is találhatunk a hűvösebb nyári estékre. A napbarnította bőrhöz különösen illik, sárga utcai ruhák, esti kimenő-, sőt alkalmi ruhák közül is válogathatunk.

 

2 A halvány és a pasztellárnyalatok, pl. a krém- vagy a gyöngysárga inkább a világosabb bőrűeknek és szeműeknek állnak jól, de más színnel kombinálva bárki bátran viselheti őket. Idén kiemelten divatosak, hiszen a Pantone az ún. babasárgát az év egyik színeként jelölte meg.

 

3 A narancsszín – skálája a sötét narancsvöröstől a mandarin- és répasárgán át egészen a terrakottáig terjed – garantáltan viselőjére irányítja a figyelmet. Sokan talán ezért idegenkednek tőle, meg azért is, mert nem sok színnel kombinálható; a feketével egy szettben pl. nem mindig előnyös. Olívazölddel, világosbarnával, fehérrel – sőt rózsaszínnel is – viszont jól mutat.

 

4 A törtsárgának ugyancsak van egy sor további árnyalata – pezsgő-, homok-, sivatagi, kender-, mézga-, okker-, szénasárga – attól függően, hogy mennyi és milyen szín töri meg, vagyis keveredik hozzá. Blézereken, topokon, szoknyákon, kiegészítőkön igen kedvelt. Változatai között mindenki megtalálhatja a hozzá leginkább illőt.

 

5 Hogy mivel kombinálható? Szürkével, bézzsel vagy fehérrel kifejezetten nőies és finom összeállításokat eredményez. Vagánnyá teszi a megjelenést, ha farmert választunk hozzá. Viselhetjük csíkossal, pöttyössel, de még leopárdmintával is – utóbbi a színek hasonlósága folytán kimondottan illik hozzá. Ha fel szeretnénk hívni a figyelmet magunkra, nyúljunk a pinkhez, kobaltkékhez, piroshoz vagy feketéhez.

 

6 Kockák, virágok, pöttyök, csíkok, absztrakt, apró vagy nagy minták – bármi jöhet, fontos, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. A sárgát idén az erősebb testalkatúaknak sem érdemes elkerülniük, csak arra kell ügyelniük, hogy apró mintás anyagot válasszanak.