Sztárunk a VASÁRNAPBAN Hegedűs D. Géza

Véres történet. A múlt század talán leghírhedtebb magyar bűnesete. A Léderer-ügy. A pénzéhes, kegyvesztett csendőrtiszt, Léderer Gusztáv és a kizsákmányoló nagyiparos, a háborús szállítóként meggazdagodott Kodelka Ferenc páratlan drámája a horthysta fehérterrorból éppen kikecmergő Magyarországon. Kettőjük közt a nő, a prostituált Mária mint a vágy titokzatos tárgya. Szász János új filmje, A hentes, a kurva és a félszemű. A húsmágnás szerepében: Hegedűs D. Géza.

 

Igazi kiskirályként él a jómódú hentes, nem kis vidéki mészárszéke bőségesen termeli a pénzt, amikor egy nap, frissen szerzett nőjével, aki a világ végére is követné őt, hiszen megmentette az életét, beállít hozzá Léderer Gusztáv, hogy visszaszerezze tőle jókora tartozását.

 

Miről szól történet? Milyen képek jelentek meg a lelki szemei előtt, amikor elolvasta a film forgatókönyvét? Visszament a múltba, gyermekkora ibrányi disznótoraiba? Hogyan tekint arra az útra, amelyet Kodelka Ferencként megtett? Hogyan készült fel a munkára? Hogyan volt képes a változásra? Melyik szerepét élvezte leginkább?

Mindenre választ kap, ha elolvassa Szabó G. László interjúját a Vasárnap már megvásárolható számában!