Sztárunk a VASÁRNAPBAN David Jengibarjan

Onnan jött, abból a hegyvidéki országból, amely a civilizáció egyik bölcsője volt, zenéje és gasztronómiája pedig még ma is őrzi az évszázados hagyományokat.

Képarchívum

Onnan, ahol a legnépszerűbb kenyér a hosszúkás lepény (lavas). Ahol a pisztrángot gyömbérrel és mazsolával ízesített rizzsel töltik (kutap). Ahol a legelterjedtebb és leghíresebb ital a fűszeres ízű borpárlat (konyak). David Jengibarjan a Kaukázus déli részén elterülő Örményországból, annak is a fővárosából, Jerevánból jött Budapestre 1995-ben. Harmonikáján világzenét játszik világszínvonalon.

Öt albuma jelent meg Magyarországon, játszott színházi produkciókban, filmekben, koncerttermekben és klubokban. Magyarul úgy beszél, mintha Budapesten élő örmény család fia volna. Szobrász bátyja Budán lakik, Jerevánban élő nővére kitűnően zongorázik, egyetemi végzettsége szerint számítástechnikai szakember.

 

Milyen volt az első napja Budapesten? Kiben tud gyönyörködni? Hogyan került Olaszországba? Milyen nyelveken beszél és milyen hangszereken játszik a fia? Miben hasonlít az örmény és a magyar nyelv? Hogyan tanult meg magyarul? Jereváni életéből mi hiányzik a legjobban? Azóta, hogy Budapesten él, volt koncertje Jerevánban? Örmények és magyarok hasonlítunk egymásra? Mikor kezdett el harmonikázni?

Mindenre választ kap, ha elolvassa Szabó G. László interjúját a Vasárnap már megvásárolható számában!