Miért mentem ki?

Ankét a VASÁRNAPBAN. Szeretnek utazni, nem félnek az ismeretlen kihívásoktól, és magyarok. Ez a közös azokban a fiatalokban, akik gondolnak egyet, és szerencsét próbálnak külföldön, a világban.

Shutterstock

Nagyon sokan vannak. Néhányan a szomszédban, mások Európán belül, de olyanok is, akik a világ végére mennek. Mindenkit más motivál: a tudásvágy, a pénz, a kaland. Vannak, akik hónapokra utaznak el, mások egész életükre letelepednének az új világban. Jó ez? Megéri? Mire számíthat az, aki úgy dönt, elhagyja a szülőföldjét? Mennyire lehet megszokni az új kultúrát?

 

Mióta élnek külföldön? Mivel foglalkoznak ott? Milyen reményekkel indultak el, mik voltak a terveik, elvárásaik? Mi miatt utaztak el? Miért épp azt az országot választották? Mennyire sikerült beilleszkedniük? Hol képzelik el a jövőjüket? Meddig maradnak? Vajon visszajönnek-e egyáltalán, s ha igen, mikor?

Ezekre a kérdésekre is mind választ kapnak Franciaországból, Skóciából, Hollandiából, Csehországból, Izlandról, Svédországból, Oroszországból, USA-ból, Angliából, az óceánról, Kenyából, Indiából, Ausztráliából, Thaiföldről, ha a már megvásárolható Vasárnapban elolvassák Ázsoth Réka írását.