Sztárunk: Tóth András

Elsőként A Pál utcai fiúk „ügyes kezű” Kolnayja kötődik a nevéhez, aki pillanatok alatt kikaparja a gittet bármelyik ablakból. Még a komfortábliéból is, amellyel orvos édesapja jár a betegekhez. 

Talabér Tamás felvétele

Tóth András, a Molnár Ferenc regénye nyomán készült, nagy sikerű vígszínházi zenés játék egyik hőse tavaly szerződött a Szent István körúti társulathoz. Azóta a Lóvátett lovagok Pilléjét és A félkegyelmű Koljáját is rá osztották. Remek karakter mindkét darabban. Finoman értelmez Shakespeare-t és Dosztojevszkijt is. Nagycsaládból jött. Különleges családból. Édesapja görögkatolikus lelkész.

 

Miért élt sok helyen? Milyen nyolc édestestvérrel élni? Nagy volt a szigor otthon? Mennyire volt nehéz a vándorélet? Milyen náluk a családi ebéd? Előfordult, hogy otthon nem kértek a »szentbeszédből«? A húsvét milyen súllyal van jelen a család életében? Mennyire viselte meg lelkileg, amikor elsőéves színinövendékként ebből a szoros családi kötelékből kilépve bekerült egy másik közösségbe? Soha, egy pillanatra sem fordult meg a fejében, hogy édesapja hivatását vigye tovább? Milyen szerepekben látható?

Mindenre választ kap, ha elolvassa Szabó G. László interjúját a Vasárnap már megvásárolható számában!