A sport álompárja

Lindsey Vonn & Tiger Woods

 

Óriási volt a szenzáció, amikor öt esztendeje világgá röppent a hír, hogy az olimpiai és világbajnok sícsillag Lindsey Vonn és a golflegendaTiger Woods egy pár. Nem sok sportoló neve ismertebb a világon az övéknél.

 

A két amerikai híresség egy jótékonysági partin találkozott először 2012-ben, és mindjárt szikrázott köröttük a levegő, bár egy évvel később, amikor nyilvánosságra hozták kapcsolatukat, mindketten állították, hogy előtte „csak” barátság volt közöttük. Amerikai lapértesülések szerint a két sportoló között több volt, mint barátság, megismerkedésük évének őszén már együtt voltak síelni, s a következő esztendőben, miután Lindsey Vonn hatalmasat bukott a Schladmingban zajló alpesisí-világbajnokság szuper-óriásműlesikló számában, és térdszalag-szakadás mellett sípcsonttörést is szenvedett, Tiger Woods saját magánrepülőgépét küldte el érte Ausztriába.

A People magazin előtte már arról számolt be, hogy a pár ugyan csak azt ismeri el, hogy barátság fűzi össze őket, egyre több időt töltenek együtt. „Lindsey tanította meg síelni Tiger gyermekeit, az ötéves Samet és a négyéves Charlie-t” – nyilatkozta egy névtelen forrás a US Weekly hetilapnak. 1913 márciusában mindketten színt vallottak honlapjukon: „Az az érzésem, hogy már nem volt titok. Igen, Tiger és én egy pár vagyunk – írta Lindsey. – Kapcsolatunk az utóbbi hónapokban barátságból szerelemmé nőtte ki magát, s ez nagyon boldoggá tett. Mivel életemnek ez a része kettőnkre, a családunkra és közeli barátainkra tartozik, erről nem akarok többé nyilatkozni a nyilvánosság előtt. Köszönöm a megértést és a támogatást.”

Hasonló szellemben nyilatkozott Tiger Woods is az egyik közösségi oldalon: „Csodás volt a Lindsey-vel való találkozás. Egy ideje barátok vagyunk, az utóbbi hónapokban közelebb kerültünk egymáshoz, egy pár vagyunk. Szeretnénk, ha a kapcsolatunk magánjellegű maradhatna.”

Lindsey hivatalosan csak két hónappal előtte vált el férjétől, az ugyancsak síző Thomas Vonntól, akivel 2007 szeptemberében hosszú ismeretség után házasodott össze. 2011 novemberében szakítottak, 2013 januárjában mondták ki a válást. Lindsey ezt követően vallotta be, hogy több hónapja együtt él Tigerrel, akinek az egykori svéd modelltől, Elin Nordegrentől való 2010-es válásával tele voltak a bulvárlapok. Mert ez csöppet sem volt mentes a botrányoktól. A svéd szőkeség még Woods autóját is szétverte, golfütővel. Kiderült ugyanis, hogy a golfozó éveken keresztül több nővel is viszonyt folytatott, állítólag 120-szal csalta meg nejét; szexfüggősége miatt orvosi kezelésre is szorult.

Lindsey-t teljesen hatalmába kerítette a férfi annak ellenére, hogy Woods előző házassága gyermekei anyjával szexbotrányok után ért véget. Bár viszonyukról, ahogy maguk kérték, a nagy nyilvánosság előtt nem sok titokra derült fény, Vonn két esztendő után elárulta, hogy szívesen lenne felesége a férfinak. Ez februárban volt. Nyáron már minden másképp volt. „Három év múltán Tiger és én úgy döntöttünk, szakítunk. Mindketten hektikus életet élünk, emiatt kevés időt tudtunk együtt tölteni” – írta Vonn. Az igazi ok más volt. Hiába hangoztatta Lindsey Vonn mindenhol, hogy Tiger Woodsnak jár még egy esély, hiába hitt abban, hogy mellette megjavul a szexelvonóra küldött párja, csalódott reményében. Ő is megjárta a csalfa golfozóval. Őt is megcsalta, s azért szakított vele, mert Woods kikezdett barátja, az ugyancsak golfozó Jason Dufner feleségével, Amanda Boyddal. Állítólag a viszony már akkor elkezdődött, amikor Woods és Vonn még egy párt alkotott, ezt támasztja alá, hogy Boyd és Dufner válását áprilisban mondták ki. Egy közeli barát szerint nemcsak Amandával csalta meg: „Tiger imádja a nőket, egyszerűen szexmániás. Nem iszik, nem is drogozik, inkább szexel. Így vezeti le a feszültséget. Tiger szerette a helyi lányokat, és fizetett nekik azért, hogy ne tudódjanak ki a kalandjai. Még csak nem is érzi úgy, hogy megcsalta a párját. Számára ez csak stresszoldás volt, semmi több.”

 

A teljes írás a nyomtatott Vasárnapban jelent meg!