Mit tartogat nekünk a kutya éve?

Elsősorban stabilitást, biztonságérzetet, már meglevő dolgaink jelentőségének növekedését, 2017-hez képest pedig talán kevesebb kísérletező kedvet és változást. A 2018-ban várható tendenciákról Piller Szilvia kínaiasztrológust, a sorsszerviz.hu szerzőjét kérdeztük.

Képarchívum
Kulcs a kutya évéhez

Úgy tudjuk kihozni a legtöbbet a következő esztendőből, ha a fejlődésünkre koncentrálunk, ha nem csapongunk a lehetőségek között, hanem a már meglevő tudásunkat fejlesztjük és csiszolgatjuk. Ha odafigyelünk a kiváló megérzéseinkre, és nem várunk másra célunk megvalósítása során, hanem fogjuk magunkat, és belevágunk egyedül is. Tudatosan figyelünk arra, hogy csak olyan dolgokat vállaljunk, amelyek még beleférnek az értékrendünkbe, és véghezvitelükhöz nem kell erőt vennünk magunkon.

A kínai asztrológia művelői több ezer éve az univerzumot alkotó öt elem ciklikus körforgása alapján jellemzik az egyes időszakok energiáit és azoknak a földre, az emberekre gyakorolt hatását. A kínai naptár szerint 2018 februárjával indul a jang-föld-kutya éve, de az érkező új energiák hatása már januárban is érezhető lesz, hisz az átmenet az idei jin-tűz-kakas évből észrevétlen, fokozatos.

 

Milyennek várható általánosságban a kutya éve?

Elsősorban a biztonságra törekvés és a fejlődés éve lesz. Végig erőteljesen velünk lesz, hogy nem vágyunk a változásra. Leginkább a stabilitás lesz az, ami elégedettséggel tölt el bennünket. Ez az év nem a kísérletezésről, nem az új dolgok felfedezéséről fog szólni, sokkal inkább arról, hogy ami már megadatott, amivel rendelkezünk, abból megpróbáljuk kihozni a legtöbbet. A jang-föld-kutya éve fókuszba hozza a családot, a kisebb közösségeket, minden olyan tényezőt, amely az egyes embereknek a biztonságot szimbolizálja. De bizonyos időszakokban hozhat elsöprő erővel érkező változást is, vagy nagy nyilvános perpatvart, régtől szunnyadó és elnyomott problémák felszínre törése miatt.

 

Mi lehet jövőre a magánember számára a harmónia és a siker titka?

Saját elképzelésünkhöz makacsul fogunk ragaszkodni, nehéz lesz 2018-ban bárkit meggyőzni a saját igazunkról, mert mindenki így áll majd a dolgokhoz. De mint említettem is, a változásra is nehéz lesz rábírni bárkit, hiszen ez az az év, amikor a biztonságot leginkább a változatlanságban találjuk meg. Ezzel együtt a fejlődés igénye is feléled bennünk. Éget majd a vágy, hogy amivel foglalkozunk, abban többek és jobbak legyünk. Ez nem új dolgok kipróbálását és ismeretét hozza magával, sokkal inkább a már meglevő tudásunkat akarjuk majd bővíteni, fejleszteni. Rengeteg ötletünk is támad a kutya évében, nagyon kreatívak és sziporkázóak leszünk. Nem biztos, hogy mindegyik ötletünk alkalmas lesz arra, hogy megvalósuljon, de bőven akad majd olyan, amin tényleg érdemes lesz elgondolkodni és belevágni a megvalósításába. Itt viszont szembe találjuk magunkat egy érdekességgel. Mégpedig azt tapasztaljuk magunk körül, hogy nem kapunk sehonnan segítséget. Ez az év azt támogatja, hogy ha valamit csinálni akarunk, ha célunk van, álljunk neki magunk, ne másra várjunk, mert akkor nem fogunk előrejutni.

 

Segíts magadon, Isten is megsegít?

Pontosan. Ez a közmondás jól mutatja, mire számíthatunk 2018-ban. De nem kell aggódnunk, mert ez az év azt fogja megmutatni, mennyi mindenre képesek vagyunk egyedül is. A 2018-as esztendő mindenki számára önbizalom-növelő tréning lehet. Leginkább azok fogják ennek a hatását érezni, akik hajlamosak elfelejteni, mi fontos számukra. Akik nem a saját életüket élik, hanem arra törekednek, hogy megfeleljenek mások elvárásának, és figyelmen kívül hagyják a saját szívük hívó szavát. 2018 mindenki számára tudatosítja és felszínre hozza azokat az élethelyzeteket, ahol még nem merünk nemet mondani, ahol inkább megmagyarázzuk magunknak, hogy miért is kell megtennünk azokat a dolgokat, amelyektől valójában rosszul érezzük magunkat. Fontos, hogy ebben az évben végre kiálljunk magunkért, felvállaljuk, mi mit is szeretnénk, és mikor ennek folyományaképp megtapasztaljuk a megkönnyebbülés érzését és annak tudatát, hogy kezünkbe vettük az életünket, ennek hatására megerősödhet az önbizalmunk.


Piller Szilvia

 

Kedvez a kutya éve az új párkapcsolatok létrejöttének?

Az új év nem kifejezetten az új párkapcsolatok létrejöttének, sokkal inkább a meglevők megerősítésének éve lesz. A kapcsolatban való benn maradás sokkal biztonságosabbnak fog tűnni, mint az újakkal való kísérletezés. Mint már szó is volt róla, a kutya éve nem támogatja a változatosságot, a kísérletezésre való hajlamot, hanem inkább azt, hogy abból hozzuk ki a legtöbbet, ami már megvan. Ezért sokan a szakítás helyett kapcsolatuk megmentésén fáradoznak inkább. Ez a magatartásforma érvényes lehet más területeken is: párunk mellett a családunkhoz, de akár a munkahelyünkhöz is hűségesek lehetünk. Természetesen ha valaki magányosan vág bele a 2018-as esztendőbe, rátalálhat a szerelem, hiszen a biztonság megélésének vágya így is befolyásolhatja életünket.

 

Aki tehát ilyen téren remél változást, inkább várjon egy évet?

Nem feltétlenül. Amire nagyon érdemes odafigyelni 2018-ban: ne engedjük, hogy a biztonságra való törekvésünk benne tartson olyan élethelyzetben, emberi kapcsolatban, amelyet már kinőttünk, amelyben már nem igazán érezzük jól magunkat. Nagyon nehéz felismerni, hogy amikor nem lépek, az attól van, hogy úgy érzem, van még mit megmenteni, vagy attól, hogy az ismeretlentől való félelem nagyobb bennem, mint a rossz kapcsolatban megélt fájdalom. Ez az év hajlamosít a benn ragadásra, ezért ha felismerjük, hogy pusztán a félelem tart bennünket egy kapcsolatban, akkor lépni kell.

 

Milyen hangulat várható a világpolitikában?

Az év indulásának pillanatában erőteljes tűzenergia nyilvánul meg. A tűz a hirtelenség, a szenvedély, a hatni tudás energiája. Ebből arra következtethetünk, hogy a politika színterén 2018-ban sokszor találkozhatunk majd elhamarkodott nyilatkozatokkal, kikotyogott titkokkal. A tűznek ez az aspektusa nem támogatja a diplomatikusságot, sokkal inkább a szókimondást, a gondolkodás nélkül megfogalmazott bírálatokat. Emellett a politikában ugyanúgy megjelenhet a makacsság, mindenkinek a saját igazához való ragaszkodása és a belőle való kimozdíthatatlanság. 

 

A 2018-as kutya tehát hasznos segítőnk is lehet?

Természetesen. Ahhoz, hogy ügyesen lépdeljünk végig 2018 változatos napjain, kapunk a kutyától egy bónuszt is: az egész évünket végigkísérik majd a kiváló megérzések. Aki ehhez nincs hozzászokva, annak az elején még kicsit szoknia, tanulnia kell, de aki már járatosabb benne, abban megerősödik ez a hajlam. Életünk bármely területével, bármely feladatával kapcsolatosan jönni fognak fentről a sugallatok, pusztán tudatosan oda kell figyelni rájuk, mert ha megtanuljuk észrevenni őket, óriási hasznunkra lehetnek. Jókor leszünk jó helyen, és meglepően jól rá tudunk majd érezni, ki mit is akarhat tőlünk.

(Az általános tendenciák érvényessége mellett mindenki saját tulajdonságai, képességei és döntései tükrében érzékeli majd ezeket, így a pontosabb tanácsadáshoz az asztrológusok a személyes konzultációt ajánlják.)

A teljes cikk a nyomtatott Vasárnapban jelent meg