Mi változik 2018-ban?

Idén szerencsére nincs túl sok újdonság, nem kell már január első napjaiban a hivatalokban és a bankokban sorban állni. De azért jó, ha tudunk mindarról, ami érint bennünket, mert mint ismeretes, a tájékozatlanság soha nem ment fel a felelősség alól.

Fotolia

Elsősorban a munkaadóknak kell ügyelniük arra, hogy a szociális biztosító nyilvántartásába legkésőbb egy nappal előre be kell jelenteniük, ha valakit – akár csak egy személyt is – foglalkoztatnak. Annak a határideje, hogy az alkalmazottat kijelentsék a biztosítottak nyilvántartásából, viszont az eddigi egyről nyolc napra bővül. A bejelentési kötelezettséget illetően a törvény nincs tekintettel az ünnep- és szabadnapokra, kijelentéskor viszont az ezek utáni legközelebbi munkanap a határidő.

 

A már megvásárolható Vasárnapban Vrabec Mária utánajárt annak is, mi a kisgyermekes családok számára a legfontosabb változás; mire számíthatnak a fiatalok lakáshitel ügyében; mi a helyzet a nyugdíjjal; mire számíthatnak a bántalmazottak; és hogy mit tegyen az, akinek csereföldje van…