Újévi vendég a VASÁRNAPBAN

Andrej Kiska köztársasági elnök számára különösen szép és egyben különösen nehéz év volt a tavalyi. Megszületett ötödik gyermeke és második unokája, a politikai életben viszont olyan méltatlan támadások érték, amilyenekre csak a mečiari időkben volt példa. 

Somogyi Tibor felvétele

Ennek ellenére sem veszítette el a hitét, hogy a közélet lehet tiszta s tisztességes, és azt mondja, a történtek új erőt, lendületet adtak neki, hogy ezért mindent meg is tegyen.

Az utóbbi hónapokban főleg a cége adóügyeivel és a repülőútjaival kapcsolatban lehetett róla hallani.

 

Mi jutott eszébe, amikor kiderült, hogy az adóhivatal szivárogtatott, és a belügyminiszter egyszerűen letagadta, hogy korábban ő beszélte rá a kormánygép használatára? Elgondolkodott-e azon, milyen mélyre süllyedhet még a hazai politika? Csalódásként élte meg a támadásokat,

vagy a hivatalában töltött három és fél alatt megtanulta, hogy az ilyesféle hatalmi játszmák a politika természetes velejárói? Egy pillanatig sem volt olyan érzése, hogy ennek semmi értelme, elég volt? Van arról tudomása, hogy bármiféle következményei lennének az esetnek az adatokat kiszivárogtató, egyénileg hibázó adóhivatalnokkal szemben? Tart attól, hogy a mostani kudarc még nagyobb összefogásra, szervezettségre készteti a szélsőségeseket? Mi tartotta, tartja őt a realitások mezején? Együtt töltötte az ünnepeket a családjával? Mit szeretne még elérni, mi az, amit örökül hagyna?

Ezekre a kérdésekre is mind választ kapnak, ha a már megvásárolható Vasárnapban elolvassák Vrabec Mária exkluzív interjúját.