Veteránjárművesek Baráti Köre

Egy régi jármű 30 évesen számít veteránnak. Veteránklub esetében a 20 év is nagyon hosszú idő. A révkomáromi (KPHV Komárno) ennél is régebben fogja össze a veteránozás csallóközi rajongóit.

Ivkovič Péter felvétele

A komáromi Eötvös utcai alapiskola sportpályáján gyermeknapot tartanak. A fák árnyékában kifényesített régi gépjárművek sorakoznak, s időről időre körbeviszik a gyerekeket a focipályán. A komáromi Veteránjárművesek Baráti Körének mindennapjait látjuk éppen. Az egyesület tagjai aktívan részt vesznek a város kulturális életében.

Szakál Sándor, a klub egyik alapító tagja és jelenlegi elnöke sportos Fiat 850 Coupéja mellett ülve meséli, hogy szervezetük 1996-ban alakult, s tagjainak száma mára elérte a 60-at. Szlovákiai tagsága a Pozsonytól Párkányig terjedő területről való. Sokan azért jelentkeznek hozzájuk, hogy magyar környezetben hódolhassanak a veteránozásnak. Régi jármű birtoklása nem feltétele a tagságnak, de ahogy az itteniek mondják, mindenkit megfertőz a veteránozás, előbb-utóbb úgyis vesznek valamit. 20 év elteltével már egy fiatal nemzedéket is felnevelt a klub, ez jellemzően az elérhető árú, egyszerű kismotorok által nyer betekintést a veteránozás világába.

Számtalan rendezvényt szerveznek. Május 1-jén már hagyományosan kiállítják járműveiket a belvárosban. A komáromi veterántalálkozót rendszerint júniusban tartják; az idei immáron a 20. volt, s a jubileumra való tekintettel kétnaposra tervezték. Jó kapcsolatot ápolnak határ menti szerbiai és szlovéniai magyar veteránosokkal, minden évben meglátogatják egymást.  

A tagok havi egy alkalommal találkoznak kedvenc Vág-parti éttermükben, és megbeszélik teendőiket, rendezvényeik szervezési feladatait. A klub tagja a Szlovákiai Veteránjármű-gyűjtők Egyesületének, mely révén számtalan előnyt élvezhetnek.

Szakál Sándor jelenleg több, az 1960-as és 1970-es években gyártott Fiat tulajdonosa, s korábban egy kuriózumnak számító Praga RN tűzoltószerkocsit is gyűjteményében tudhatott. A tagok között van olyan is, aki több mint 40 éve birtokol egy 1202-es Škodát, de az országban egyedüliként nyilvántartott, magyar gyártmányú Csepel motorkerékpár is gazdagítja a tagság járműállományát, melyben egyébként körülbelül azonos számban vannak gépkocsik és motorkerékpárok.

Ivkovič Péter

 

A teljes cikk a nyomtatott Vasárnapban jelent meg!