A VASÁRNAP sztárja: Csiby Gergely

Nincs nála finomabb ízlésű, magára többet adó, jobban figyelő tagja a Pál utcai fiúk csapatának. Dr. Richter Ernő köz- és váltóügyvéd fia ő, aki okmánybélyegeket lop az egyletnek. A gittegyletnek. Az apjától.

Szkárossy Zsuzsa felvétele

Később visszalopja a bélyegeket, csak az apja rajtakapja, és a nyaka közé sóz egyet. De az is ő, aki gyáva árulónak nevezi Nemecseket, és indítványozza, hogy ezt jegyzőkönyvbe vegye az egylet. Csiby Gergely leírhatatlan külső és belső eleganciával játssza Richtert a Vígszínház óriási sikerrel futó előadásában, miközben úgy énekel, úgy táncol, ahogy az a nagykönyvben meg van írva.

 

Mekkora változást hozott az életébe ez a szívvel-lélekkel, költészettel teli előadás, amely a magyar irodalom egyik legszebb alkotása alapján Marton László rendezésében készült Dés László zenéjével és Horváth Csaba koreográfiájával? Mivel hívta fel magára a válogatás során a figyelmet? Miért érezte azt, hogy nem felelt meg? Kamaszkorában volt akkora csibész, mint Richter? Milyen családból származik? Milyen szerepekben látható? Hogyan vélekedik róla Marton László, A Pál utcai fiúk rendezője?

Mindenre választ kap, ha elolvassa Szabó G. László interjúját a Vasárnap már megvásárolható számában!