Az 5 legcikisebb leégés

Kivel ne fordulna elő, hogy nyáron egyszer-egyszer leég. A kevésbé szerencséseknek egy szezonban többször is sikerül, ha nem vigyáznak eléggé magukra. Mutatjuk az öt legcikisebb leégést, melyek akár velünk is megtörténhetnek.

1. A henna. Nyáron divatos – idén még inkább, mint eddig – hennát festetni magunkra. A két-három hétig tartó ideiglenes tetoválásnak egy baja van. Alatta nem barnul, pirul le a bőr, így amikor a festék eltűnik, a fehér folt megmarad. Ahogy a képen is jól látszik.

2. Kanál és tányér. Nem is kell kutatni azután, hogyan történhetett az eset. Az illető valószínűleg elaludt a napon uzsonnázás után, a kanál meg a tányér pedig a combján maradt, melynek jól látható nyoma lett. Az ilyen típusú leégés továbbfejlesztett változata az, amikor a mobiltelefon vagy a tenyér marad a combon, hason.

3. Napszemüveg és kalap. Óvjuk a naptól a szemet és a fejet. De a bőrt is, különben úgy járunk, mint az úriember a képen. Aki elfelejtette bekenni az arcát napkrémmel. Pechjére a szemüveg és a kalap levétel után is rajta maradt.

4. Papucs. Ki ne barnult vagy pirult volna már el papucsban? Esetleg saruban, szandálban? A nyári városnézős túrák egyik elengedhetetlen pontja, mert a lábfejét valahogy mindenki elfelejti bekenni. Aztán így járunk.

5. Zokni. Ennél már csak az cikibb, amikor zokniban égünk le. A hófehér lábfejhez társul egy szép piros lábszár, a kettő színét összehozni szinte lehetetlen. Kenjük, óvjuk bőrünket megfontoltan, és ha cikisen égünk is le, ne mérgelődjünk. Őszre elmúlik úgyis, csak egy nyarat kell így kibírni.

A teljes írás a nyomtatott Vasárnapban jelent meg!