A VASÁRNAP sztárja: Stohl András

Ha nem mondaná, akkor is tudnám: nem fél semmitől. Mitől is félne? Megélt már sok mindent.

Talabér Tamás fotója

Főiskolás kora óta fürdik a fényben, de meghempergett már a sárban is. Előbbit imádja, utóbbit vállalja. Egyenes ember szűnni nem akaró bizonyítási kényszerrel. Színészete lenyűgöző. Mindent el tud játszani. Az égadta földön mindent. Vágyai közül egyet ismerek. Szenvedélyes vadász lévén szeretne egyszer kafferbivalyt lőni. Stohl András. Nemrég még az Úri muri Csörgheö Csulija, a Mephisto Hendrik Höfgenje, aztán Danton, most John Proctor az Istenítéletben, a Színész A testőrben, Porfirij a Bűn és bűnhődésben, Zaza az Őrült nők ketrecében, nemsokára Júdás a Passióban, majd újra Sáfár Bálint a Válótársakban.

 

Hogyan éli meg, hogy betöltötte az ötvenet? Kinek a példaképe? Ki az ő példaképe? Milyen a jó színész? Mit kap a sorstól? Mire vágyik? Mit jelent számára a vadászat? Hiányzik valami az életéből? Mennyire fontos számára az elismerés? Milyenek a lányai? Foglalkoztatják még a közelmúlt kellemetlen történései?

Minderre és még sok más kérdésre is választ kap, ha elolvassa Szabó G. László interjúját a Vasárnap már megvásárolható számában!