Karlovy Vary desszertjei

Sokat ígért, és sokat is adott Karlovy Vary idei, 52. fesztiválja. Dupla szeretőt küldtek a franciák, cukrászmestert az izraeliek, bő lepedőben suhanó kísértetet az amerikaiak

Zuzana Mináčová fotója

Uma Thurman három gyerekével, a friss Oscar-díjas Casey Affleck egzotikus szépségű kedvesével, Lambert Wilson egyedül érkezett a világ egyik legszebb, építészeti ritkaságokkal büszkélkedő fürdővárosába.

Karel Och, a rendezvény művészeti igazgatója is bőkezűen kínálta a filmes desszerteket. A rendezőkkel együtt a műfajok sokféleségével szórakoztatta a közönséget. Volt misztikus blöff és vad, érzéki látomás, romantikus vígjáték és társadalmi dráma, vérbeli humor, könnyfakasztó tragédia, voltak szerelmi áldozatok és elgyötört menekültek, intim érzelmek és közügyek, ütköztek kultúrák, szokások, hagyományok, politikai nézetek. Röviden és tömören: volt minden. Az elismerés mellett mérhetetlen csalódás is.

 

Melyik a leggyengébb versenyfilm? Ki lett a legnagyobb vesztes? Miért háborodtak fel a résztvevők? Miért különleges A cukrászmester? Ki volt a legnagyobb sztár? Kikkel érkezett Karlovy Varyba Uma Thurman? Mi a különbség Uma Thurman és Bárdos Judit között? Hogyan látja Bárdos Judit a cannes-i és hogyan a Karlovy Vary-i filmfesztivált? Milyen sztárok vonultak még fel a fesztiválon?

Minderre és még sok más kérdésre is választ kap, ha elolvassa Szabó G. László helyszíni riportját a Vasárnap már megvásárolható számában!