A VASÁRNAP sztárja: Esterházy Fanni

Egy éve ment el Esterházy Péter. Unokahúga, Esterházy Fanni Frenák-táncos róla is vall.

Talabér Tamás fotója

Már táncolt, amikor huszonegy évesen kiment Angliába. De még előtte, a klasszikus balett helyett inkább a fitneszt választotta. Később a musical-, a dzsessz- és a modern táncot. Igazából azonban egyik sem érdekelte. A kortárs tánc Londonban lépett be az életébe. Ott döbbent rá, hogy ezt kereste, ezt kívánja a teste. Esterházy Fanni ma már a Frenák Pál Társulat tagja.

Miután hazajött Londonból, másfél évig a Kecskemét City Balettben táncolt. Frenák Pál koreográfiáit előbb a videómegosztón látta. A Tricks & Tracks, a Fiúk, az InTimE valósággal lenyűgözte. Bár Londonból egy-két hónapra jött csak haza, végül maradt. Megismerte a párját, és általa személyesen Frenákot, aki megnézte pár videóját, majd felhívta, hogy szeretne vele dolgozni.

 

Hány évesen ébredt rá, hogy egy híres történelmi család sarja? Kellemetlen helyzeteket nem kellett megélnie a neve miatt? A négy Esterházy fivér között korban hol áll a sorban az édesapja? Sima általánosba járt, vagy valami kivételes képzésben volt része? Ha összejön a család, ki főz ekkora társaságnak? Esterházy Péter összes regényét olvasta? Kötelező olvasmány volt ő a családban? Szoros kapcsolatban volt a nagybátyjával? Édesapja és a nagybátyja hasonlítottak egymásra? A Frenák Pál Társulat mikor lépett be az életébe? Megfogalmazta magának, merre megy az úton?

Minderre és még sok más kérdésre is választ kap, ha elolvassa Szabó G. László interjúját a már megvásárolható Vasárnapban!