A rockkirály és a tinilány

Elvis Presley és Priscilla

A rock királya egy gyerekbe lett szerelmes: Priscilla 14, Elvis 24 volt 1959-ben, amikor először találkoztak Németországban, s lettek a rock álompárja

Priscilla mostohaapját, Paul Beaulieu repülőparancsnokot Wiesbadenbe helyezték át. Állomáshelyétől a 70 km-re lévő Bad Nauheimben élt egy évig a családjával Elvis, aki Frankfurttól északra, Friedbergben teljesített katonai szolgálatot. Dalaiért, főleg a Love Me Tender címűért Priscilla rajongott. Állítólag nem csak a 163 cm magas tinilány, maguk a szülők is kedvelték a már népszerű énekest, akinek a rajongók közlegényként is követték minden lépését. Ismerősök szerint Presley kimondottan depressziós időket élt ekkor: 1958 nyarán édesanyjánál hepatitiszt diagnosztizáltak, s a betegség szinte hetek alatt a halálát okozta.

Amikor Priscilla a szülőkkel Németországba költözött, nem beszélte a nyelvet, így egyetlen szórakozási lehetőségként az amerikai katonák törzshelyére, az Eagles Clubba kezdett járni. Iskola után szinte mindennap megjelent a klubban, ahol megismerkedett a légierő egy fiatal tisztjével, Currie Granttel. Grant felajánlotta, hogy bemutatja Presleynek. Priscilla először alig hitte, hogy a férfi ismeri a sztárt, amikor megbizonyosodott, épp Grant volt az, aki segített neki, hogy meggyőzze a szüleit, Elvis és társai tisztességesen viselkednek majd vele.

Még jócskán várni kellett, mire a fiatalok oltár elé állhattak. De randevúzni addig is lehetett, persze, „felügyelet” mellett, lévén a lány kiskorú és iskolás. Elvist nemcsak rajongók, de egész csapat vette körül, nem volt gond, hogy esténként kijátsszák az Eagle Club ajtónállóit, ahol a rocksztár fellépett, és a szülők is szemet hunytak (sőt, életrajzírók szerint áldásukat is adták rá), ha a lány késő éjjel ment haza. Priscilla az Elvis-klán tagja lett, amire akkor derült fény, amikor Elvis 1960 márciusában visszament Amerikába, s ő Németországban maradt. Priscilla iskolába járt, Elvis egyre népszerűbb lett, de a lányról nem feledkezett meg: telefonon értekeztek. Hiába akarta, hogy a lány odaköltözzön Memphisbe, erre még várni kellett. Hatalmas nagy cécóval 1962-ben látták újra egymást, s hivatalosan még két év elteltével költözött Priscilla Memphisbe. Mivel még akkor sem volt 18, hivatalosan nem Elvis otthonában, Gracelandben élt, nappal egy lányiskolát látogatott, esténként, az énekessel és annak társaival szórakozott az éjszakában.

1964-ben fejezte be az iskolát, de esküvőről nem nagyon esett szó: Elvis csak magának akarta a lányt otthon, Gracelandben, egyébként szabad akart maradni, hiszen széplányok ezrei rajongták körül. Nem csoda, ha Priscilla féltékeny volt, s öngyilkosságot kísérelt meg, mire a mostohaapja elővette az udvarlót, aki inkább kapitulált, és végre megkérte a lány kezét. 1967. május 1-jén tartották az esküvőt Las Vegasban, pontosan nyolc évvel azután, hogy először találkoztak. Kilenc hónappal az esküvőt követően világra jött lányuk, Lisa Marie.

Ám az új jövevény születése ahelyett, hogy még szorosabbra fűzte volna a kapcsolatot, a vég kezdetét jelentette. Elvis istenítette a lányát, de egyre inkább magára hagyta Priscillát. Mindössze hat évvel később, 1973 októberében elváltak. A rockkirály 1977-ben bekövetkezett halála után ő kezelte lánya vagyonát, amelyet Elvis hagyott rá. Priscilla azóta a saját karrierjét építgeti, színésznőként keresi a kenyerét.

A teljes cikk a nyomtatott Vasárnapban jelent meg!