5 alternatív ötlet vakációra

Nyomjuk a gyerek kezébe a tabletet, akkor legalább csendben van. E hozzáállás helyett mutatunk öt olyan nyári játékot, amelyek szinte nulla centből elkészíthetőek, és a gyerekeket órákra lekötik és fejlesztik. 

1. Lufitenisz

Lufiteniszt szélcsendben a legjobb kint játszani, de nem feltétlenül. Egy egyenes vonalzót ragasszunk hozzá egy papírtányérhoz, ez lesz az egyik ütő. Ahányan játszunk, annyi ütőt készítsünk. A játékhoz szükség van még egy felfújt luftballonra is. A lényeg, hogy teniszezés közben ne essen le a lufi a földre. Pár órán keresztül garantált a játék sikere, s kisebbek is csatlakozhatnak hozzá.

 

2. Tárgyvadász

A legjobb az udvaron, a kertben vagy utazás alkalmával játszani. Egy papírlapra rajzoljunk vagy nyomtassunk különböző tárgyakat, leveleket, növényeket, melyek a közelünkben is megtalálhatóak. Ezeket keresse meg a gyerek; ha többen játsszák, az nyer, aki hamarabb megtalálta őket. A növényeket be is lehet gyűjtheti, a tárgyaknál írja le, hol találta meg őket. Pl. a főzőkanalat konyhában, a harmadik fiókban.

 

3. Óriási memóriajáték

Készítsünk papírtányérokból óriási memóriajátékot. Már maga a játék készítése, a közös rajzolás is jó móka. Ha elkészültünk, helyezzük el a földre a lapokat, fejjel lefelé, és gyűjthetjük is a párokat. Az udvaron is játszhatjuk.

 

4. Célbalövő vízipisztoly

Állítsunk fel üres, különböző méretű PET-palackokat az udvaron, és válasszunk vízi pisztolyt. Kezdődhet a célba lövés! Ezt a játékot is szélcsendben érdemes játszani, és kizárólag az udvaron, ne árasszuk el a lakást. Kánikulában kifejezetten hűsítő játék.

 

5. Harisnyabowling

Talán fura lehet ez a játék, azonban a szórakozás garantált. Egy harisnyára van hozzá szükség, labdára, és kisebb méretű, vízzel félig feltöltött PET-palackokra. A harisnyát húzzuk a fejtetőre, de előtte tegyük bele a labdát. Álljunk a felállított palackokhoz, csak a törzstől felfelé mozgathatjuk a testünket, így próbáljuk eldönteni a labdával a bábukat. 

A teljes írás a nyomtatott Vasárnapban jelent meg!