A VASÁRNAP témája: Minek örül egy mai gyerek?

Sokszor hallani szülőktől, pedagógusoktól, hogy a mai gyerekeknek milyen nehéz örömet szerezni.

Fotolia

Hogy minden csak ideig-óráig érdekli őket, mindig azt akarják, amit a reklámokban meg a többieknél látnak. Pedig valójában egyszerű a dolog, mert a mai gyerekeknek sem kell más ahhoz, hogy jól érezzék magukat, mint a szülők rájuk szánt ideje és a közös élmények.

Ezek alig kerülnek valamibe, mégis nagyon sok családban épp ezekre nem telik. Helyettük drága játékokat, okostelefonokat és számítógépeket vásárolnak a szülők – a fő, hogy a gyerek ne zavarjon. Pedig az jobban szeretne együtt rajzolni az anyjával, mint számítógépes programokkal. Egy közös kirándulás akár csak a közeli erdőbe nagyobb élmény lenne számára, mint a nagybevásárlás a játékboltban. Ezt a legtöbben ki is mondják, csak oda kellene figyelni rájuk.

 

A már megvásárolható Vasárnapban elolvashatja azt is, mit mond erről az óvópedagógus, az iskolaigazgató és a gyermekpszichológus; mire vágynak az ovisok leginkább; miért fontos, hogy kellemes emlékei legyenek a gyereknek; mit kell adni neki; minek örülnek az iskolások; mi alapján válasszunk játékot; milyen szerepet töltenek be a fejlesztő játékok; milyen hozadékai vannak a játéknak…