Gútai zöld szalagok

A Gútai Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola végzősei a szalagavatón

 

A Gútai Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola 1991-es indulása óta a szlovákiai magyar szakképzés egyik fellegvárává nőtte ki magát. A pályaválasztáskor a legfontosabb szempont a tanulmányokat követő biztos elhelyezkedés. Iskolánk, az elmúlt évek tapasztalatai alapján, piacképes tudást biztosít, hiszen végzettjeink döntő többsége a tanult szakmájában helyezkedik el, s ott meg is állja a helyét. A szakképzés során kiemelt figyelmet fordítunk a szakgyakorlat minőségére, hogy az iskolánkat látogató diákok kellő gyakorlati ismerettel felvértezve léphessenek a munkaerőpiacra. A hároméves szakokat látogató diákoknak a záróvizsgát követően lehetőségük van átlépni a felépítményi (továbbképző) tagozatra, s további két év elteltével megszerezhetik az érettségit.

 

II. ANS, osztályfőnök: Kolek Zsolt

A képen balról: Barta Tibor, Csontos Patrik, Matuš István, Špalovský Angelika, Kolek Zsolt osztályfőnök, Jámbor Viktória, Pavel Réka, Androvics Márton, Szabó Ádám, Kiss Krisztián, Frey Boris

 

IV. C, osztályfőnök: Mgr. Szabó Monika

Balról: Tóth Viktor, Józsa Noémi, Beke Réka, Both Enikő, Bödör Ibolya, Kodák Karolína, Kabai Klaudia, Csápai Dóra, Šomodi Szimonetta, Varga Klaudia, Bódis Viktória, Tóth Edina, Szapu Klára, Zsigrai Eszter, Tóth Barbara, Farkas Andrea, Kapa Ádám

 

IV. D, osztályfőnök: Sipos Denisa, Harmanovszky Katalin

Felső sor balról: Csíkel Tamás, Tóth Bence, Kiss Jennifer, Juhász Éva, Csomor Vivien, László Orsolya, Kvasz Georgina, Sipos Denisa osztályfőnök, Gurányi Dominika, Harmanovszky Katalin osztályfőnök, Lippo Emese, Miriák Aurélia, Santúr Alexandra, Bugár Zsófia; alsó sor: Csikós Richard, Kurz Fabian Ferenc, Rétfalvy Denis, Pathó Alex, Zuber Diana

 

Szakképzés

Szlovákiában a gazdaság húzóágazata az autóipar. Végzős autószerelőink biztos elhelyezkedésre, ráadásul vonzó bérekre számíthatnak a munkaerőpiacon. Tartós piaci igény mutatkozik a vendéglátás, szakács, fodrász szakmák iránt is. Nagy figyelmet fordítunk arra, hogy a szolgáltatási szakokat látogató diákjaink elsajátítsák az általuk választott idegen nyelvet: ha a versenyképesebb bérek reményében külföldön helyezkednek el, jól fog kamatozni az iskolánkban megszerzett tudás.

Érettségivel végződő szakok

Ugyancsak jó ajánlólevél a munkaerőpiacra, ha az érettségivel végződő szakok közül, érdeklődésednek megfelelően, kozmetikát, idegenforgalmat vagy informatikát fogsz tanulni. Az érettségit követően diákjaink közül sokan főiskolákon, egyetemeken folytatják tanulmányaikat.

Iparművészeti képzés

Szlovákiában egyedülálló, magas színvonalú, magyar nyelvű képzést biztosítunk a művészet iránt fogékony, tehetséges diákok számára. Az elmúlt két és fél évtizedben számos kiemelkedően tehetséges grafikus, dizájner és alkotó képzőművész – ólomüveg-készítő, zománcműves, díszműkovács, cserépkályha-készítő – hagyta el iskolánk padsorait. Büszkén mondhatjuk, a gútai magániskola végzős iparművészei keresettek a munkaerőpiacon.

Ha szeretnél csatlakozni iskolánk közel félezer diákjához, ne habozz! A tanulás mellett számos kellemes élmény vár rád. Ha van kedved, kipróbálhatod magad a rendkívül sokszínű szakköri munkában: sportolhatsz, zenélhetsz vagy éppen táncolhatsz – s mindezt jó hangulatban, a régióban egyedülállóan vonzó épített környezetben. Látogasd meg iskolánkat, győződj meg a leírtakról a saját szemeddel! A gútai magánsuli Téged vár!