A takarító házhoz jön!

Ha nem jut ideje takarításra, mégis szeretné, hogy otthona tiszta és rendezett legyen, forduljon takarítószolgálathoz. Pénzbe kerül ugyan, de rengeteg időt és fáradságot takarít meg a segítségével.

Képarchívum
Mi mennyibe kerül?

Fürdőkád    5,00 €

WC-csésze  4 €

Szőnyegtisztítás 30 m2-ig         0,50 €/m2

Szőnyegtisztítás 30 m2 felett     0,70 €/m2

Heverő (1 személyes ágy)         3,00 €

Ülőgarnitúra férőhelyenként 3,40 €

Ablakmosás 0,50–1,00 €/m2

Órabér 1 óra alatt  = 6,90 €/fő

Órabér 1 óra fölött          6,20 €/fő

Vasalás       10 €/óra

1 szobás lakás       34 €-tól

2 szobás lakás       44 €-tól

3 szobás lakás       56 €-tól

4 szobás lakás       72 €-tól

Családi ház  85 €-tól

A takarító vállalkozások némelyikének országos hálózata van, de városonként, sőt nagyobb községenként is működnek helyi vagy regionális takarítóvállalatok, az azet.sk-n pedig olyan magánszemélyek listája is található, akik engedéllyel végeznek háztartási kisegítő munkát.

Az internetes keresőben a városnév + upratovacie služby szavak beírása után kiválaszthatjuk a nekünk leginkább megfelelő szolgáltatást. Vannak cégek, melyek magánlakások, társas- és irodaházak rendszeres vagy egyszeri (nagy)takarítását vállalják, rendet raknak felújítás, festés után, sőt a szemetet, kiselejtezett bútort, ruhaneműt is elszállítják.

A családi házakban nagytakarítást végző céggel vagy magánvállalkozóval pontosan meg lehet egyezni, hogy mit várunk el tőle. A társasházak takarítását vállaló cégek kínálata is szerteágazó, az ablakmosástól a bejárat, lépcsőház, közös folyosó és a pince tisztításáig.

 

Mibe kerül?

Sajnos, az árak nem egységesek, hiszen van olyan szolgáltató, aki a berendezési tárgyak szerint, van, aki órabérben, s van, aki a helyiségek száma vagy a lakás/helyiség területe alapján (általában 1 m2 = 1 €) szabja meg a díjat. A munkát túlnyomórészt saját tisztítószereikkel végzik, s ez már benne van az árban. A kifizetendő összeget legtöbbször a helyszín szemrevételezése után állapítják meg.

A teljes cikk a nyomtatott Vasárnap Háztartás mellékletében jelent meg