Zöld szalagok

Füleki Gimnázium

IV. A osztály, osztályfőnök: RNDr. Tomolya Róbert PhD.

Ádám Diana, Balog István, Csányi Boglárka, Čulák Norbert, Jakab Levente, Jakub Tamás, Molnár Nikoletta, Nagy Gábor, Pál Lóránt, Pál Dominika, Pusztai Jennifer, Szacsko Angelika, Šípoš Orsolya, Tóth Bianka, Tóth Noémi, Vaculčiak Dávid, Valko Júlia, Végh Krisztina, Zólyomi Monika, Csank Dániel, Pelle Mátyás, Simon Dániel.

Cím: Námestie padlých hrdinov 2, 986 15 Fiľakovo

Honlap: www.gymfilakovo.sk

Telefon: 047/43 81 775

Facebook: gymfilakovo

Igazgató: Molnár László

Igazgatóhelyettes: Mgr. Péter Juraj

 

Tanulmányi szakok a 2017/2018-as tanévben

* Nyolcéves gimnáziumi tagozat

A gimnázium 1 osztályt indít 24 fővel.

* Négyéves tagozat

A gimnázium 1 osztályt indít 31 fővel.

Felvételi vizsga

Négyéves tagozatra felvételi vizsga nélkül azokat vesszük fel, akiknél a Felmérés 9-2017 (Testovanie) legalább 90%-os eredménnyel zárul minden tantárgyból. Felvételit matematika, magyar nyelv és irodalom, szlovák nyelv és irodalom tantárgyakból kell tenni. Beszámítjuk a tanulmányi eredményeket és a tanulmányi versenyek eredményeit is.

A nyolcosztályos tagozatra jelentkezőknek felvételizniük kell matematika, magyar nyelv és irodalom, valamint szlovák nyelv és irodalom tantárgyakból, továbbá személyiség- és intelligenciatesztnek kell megfelelniük.

Szakirányok

a négyéves tagozaton és a nyolcéves tagozat felsőbb évfolyamaiban:

1 Technikai irányzat: mérnöki pályára készülőknek és a számítástechnika, matematika, fizika kedvelőinek.

2 Természettudományi irányzat: fő tárgyak a biológia, kémia, fizika; modern módszerek projektekkel.

3 Társadalomtudományi irányzat: a történelem, állampolgári ismeretek és a geográfia iránt érdeklődőknek.

Idegen nyelvek

Magyar és a szlovák nyelv emelt óraszámban; fő idegen nyelv az angol, de német és orosz nyelvet is kínálunk, lehetőség szerint lektorokkal.

Robotika

A szakkör tagjai országos sikereket értek el a versenyeken. A RoboSum és Robotolimpia nemzetközi versenyeknek a Füleki Gimnázium a házigazdája.

Programozás

Diákjaink a Füleken megrendezett Infoprog nemzetközi, a kerületi Zenit programozói versenyen és az informatikai olimpia kerületi fordulóján is sikeresek voltak. „Grafikus programozás” nevű diákprogramunk a Neumann János Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Versenyen 2. díjat kapott.

Digitális laboratórium

Az országban egyedüli iskolaként kezdtük el használni a tanítási órákon a Fizika szimulációs és a Webcam Laboratory mérőprogramot. Aki orvosnak, mérnöknek készül, jó hasznát veszi a fizikai ismereteknek.

Infoprog és Természettudományi triatlon

A természettudományokat e versenyekkel is népszerűsítjük, szervezésüket Tomolya Róbert és Molnár László vállalták magukra. Az Infoprog versenyt idén 22. alkalommal rendezzük meg civil szervezetek és egyetemek együttműködésével. Idén Fülek városa és a Bethlen Gábor Alap támogatásával az országos Természettudományi triatlon 9. évadát hirdetjük meg.

Cisco Hálózati Akadémia

Az angol vagy magyar nyelven folyó tanulmányok négy szemeszterének befejezése után nemzetközileg elismert szakképesítő vizsgát tehetnek diákjaink a számítógép-hálózatok tervezéséből, routerek, switchek, modemek konfigurálásából.

Apropó kisszínpad

Több mint húsz éve működik Szvorák Zsuzsa vezetésével. Számos eredménnyel dicsekedhet, rendszeres résztvevője a hazai és magyarországi színjátszó fesztiváloknak. 2016-ban a Jókai Napokon újból nívódíjas lett.

Zsibongó kisszínpad

A nyolcéves tagozaton 2012-ban újjáéledt a Zsibongó diákszínjátszó csoport, szintén Szvorák Zsuzsa vezetésével. 2015-ben gyémánt-, 2016-ban pedig aranysávos minősítést ért el.

Broslevél

Burovincz Laura a Petőfi program keretében került kapcsolatba a Füleki Gimnáziummal. Az általa vezetett gitárszakkörből nőtte ki magát a gimnázium Broslevél zenekara 2015-ben. Saját versek megzenésítésével és a vokális hangzás megismerésével is foglalkoznak.

Nemzetközi kapcsolatok

Minden Kárpát-medencei országban van testvériskolánk, akikkel évente kétszer találkozunk, az Erasmus-programok pedig segítik az angol nyelvű kommunikációt. Az együttműködés kulturális és oktatási szinten valósul meg diákok és tanárok között.

Nyílt nap a nyolcéves tagozatra jelentkezők részére: 2017. március 31., 16.00 órától.