A tavaszi kerékpárvizit kiskátéja

Ha valakinek nincs lehetősége rá, hogy garázsban vagy a pincében, ideális esetben pedig az udvaron készítse fel kerékpárját az új szezonra, legjobban teszi, ha mindezt egy szervizben végezteti el 20-30 euróért. De egy alapfelszereléssel magunk is boldogulunk a feladattal.

Fotolia
+ 1 tipp: ne az első használat napján csináljuk!

Mármint a tavaszi felkészítést. Felmerülhet olyan probléma, amit nem tudunk azonnal orvosolni, így nem fogjuk tudni aznap használni a bicajt, és kudarcélménnyel indulhat az idei bringaszezon. Egy másik, praktikusabb szempont, hogy a tél folyamán a hőmérséklet-ingadozásnak kitett gumibelsők és szelepek tavasszal már nem biztos, hogy képesek megfelelő mértékben tartani a nyomást a gumikban, vagyis eresztenek. Erről viszont csak úgy győződhetünk meg, ha keményre pumpálva legalább egy napig pihentetjük. 

 

 

Minek vigyem a napra?

Azért, mert a napfény minden érző teremtményre jó hatással van. Aki élettelen tárgyként tekint kerékpárjára, persze az ilyesmit soha nem fogja megérteni. Szóval toljuk ki az udvarra a jószágot, fújja kicsit át a szél, melegítse kicsit át a napocska. Kanna, langyos víz, rongy, kefe – a következő lépés a váz és a kerekek megtisztítása. Ez főleg akkor indokolt, ha télen is használtuk a bicajt néhány alkalommal (akár hóban, latyakban is), mert a váz alsó részein komoly szennyeződésréteget fogunk találni. Állítsuk feje tetejére a biciklit, szedjük ki a kerekeket, így az árnyékosabb szegletekhez is könnyen hozzáférünk. Töröljünk át mindent vizes, akár jaros ronggyal, kivéve a láncot, a lánckerekeket, a féktárcsákat és a felnik azon részeit, amelyekkel a fékpofák érintkeznek. Ezekről száraz kefével vagy száraz ronggyal dörgöljük le a koszt.

 

Miért kell szétcsavarozni?

Azért, hogy meggyőződjünk róla, hogy tartanak a csavarok, és ha szükség van rá, állítani tudjunk a kerekek pozícióján. A tengelyek és a rögzítésüket szolgáló anyák folyamatos terhelésnek vannak kitéve, soha nem lehetünk elég biztosak benne, hogy megfelelően tartanak. Persze a kormánypipát vagy a nyeregmuff csavart nem kell piszkálnunk, ha a beállításokkal elégedettek vagyunk.  

 

Olajat bármikor?

Nem, csak a legvégén, ha a láncról és a fogaskerekekről sikerült eltávolítanunk a koszt, és gyakorlatilag végeztünk a szervizzel. Sokan kenőanyagnak használják a WD sprayt. Ha nincs jobb, ideiglenes csikorgáshalkítónak megteszi, de rendszeres használatra nem alkalmas. Vazelint kell venni, és szépen egyenletesen felvinni a láncra, meg a váltó mozgó részeire, és hagyni, hogy szétjárja magát. Túlkenni sem érdemes, mert összeszedik a koszt, és olajos lesz a nadrágunk.

 

Mivel muszáj szervizbe menni?

Ha nem vagyunk szakik, és a szomszéd sem az, bizonyos munkálatokat mindenképp érdemes a kerékpárszervizre bízni, mert kárt tehetünk a járgányban, ha magunk próbálkozunk. Ilyenek a teleszkópok, a váltók és a féktárcsák beállításai, a kerékagy és a hajtómű csapágyainak és beállításainak kezelése.

(ú)