Sztárunk a VASÁRNAPBAN: Petrik Andrea

Olyan, mint Tilda Swinton. Óriási kaméleon. Akárcsak angol pályatársa, Petrik Andrea is káprázatos színésznő. Olyan lelki és fizikai átváltozásokra képes, amilyenekre csak a legnagyobbak vállalkoznak.

Talabér Tamás fotója

Most éppen Orlando bőrébe bújt, de vele párhuzamosan Carmenként is színpadra áll. A mozivásznon is homlokegyenest ellentétes figurákat alakít. Az Utóéletben, Zomborácz Virág Karlovy Varyban is pozitív visszhangot kiváltott filmjében ő a drogfüggő lány, a lelkész volt asszisztense, aki nem tud mit kezdeni az életével. Gárdos Péter Hajnali láz című holokausztdrámájában Gold Juditot játssza, aki erős ragaszkodásával tartja életben koncentrációs táborbeli barátnőjét. És most ismét egy nagyjátékfilm női főszerepében láthatjuk: Herendi Gábor rendezésében, minden idők legdrágább magyar szuperprodukciójában, a Kincsemben ő alakítja Klara von Oettingent, a céltalan, kicsapongó életet élő, a szabadságharc után mindenét elveszítő gróf Blaskovich Ernő szerelmét.

 

Hol van Temerin, ahol tizennégy éves koráig élt? Mikor döntötte el, hogy színésznő lesz? Hol nőtt fel? Milyen szerepeket kapott? Honnan a szociális érzékenység? Könnyen gyökeret eresztett Budapesten? Megmártózott veszélyes helyzetekben? Milyen a mániákus természet? Mennyire érzi közel magához a szerepeket? Miért kellett megtanulnia lovagolni? Mire a legbüszkébb az életében?

Minderre és még sok más kérdésre is választ kap, ha elolvassa Szabó G. László interjúját a Vasárnap már megvásárolható számában!