Sorsok a VASÁRNAPBAN: Ütötte-verte, megerőszakolta az apja

Nincs érző ember, akit Edit asszony sorsa ne döbbentene meg. Kilencéves volt, amikor az apja megerőszakolta, tizenkettő, amikor keresztüllőtte a térdét. A volt egészségügyi nővért 39 éves korára tolószékbe kényszerítette a Parkinson- és az Alzheimer-kór, s csak óriási akaraterővel tanult meg járni és beszélni agyvérzése után. 

Somogyi Tibor felvétele

Nem mindenkinek adatik meg a boldog gyermekkor. Ezt így, szárazon jegyzi meg, az érzelem legkisebb nyoma nélkül. Döbbenetem láttán csak a száját húzza el, a grimasszal elárulva, hogy az, amit ott belül elraktározott, telis-tele van szörnyűséggel, fájdalmas emlékkel. „Apám kétméteres, nagydarab ember, anyámat is, engem is ütött-vert. Nagyon sokat ivott, mindig olyan körökben mozgott, ahol nagy emberek mozogtak, s nem teregették ki a szennyest. Van még egy fiútestvérem, de ő ugyanolyan természetű, mint az apám.”

Milyen volt a gyerekkora? Hogyan viselkedett az apja? Mit tett az anyja? Hogyan jött el otthonról? Milyen volt az első férje? Miért kellett az utcán laknia kislányával? Miért akart öngyilkosságot elkövetni? Hogyan menekült meg? Milyen betegséget diagnosztizáltak a lányánál? Milyen csoda történt velük? Hogyan élnek ma?

Ezekre a kérdésekre is mind választ kapnak, ha a már megvásárolható Vasárnapban elolvassák Urbán Klára megrendítő riportját.