2016 legmenőbb gyerekruhái

Augusztus végével sok szülőnek gondot okoz az iskolakezdés körüli bevásárlás. Nemcsak az iskolatáska tartalmát, de a gyermek ruházatát is be kell biztosítani. 

Képarchívum
Erre figyeljünk oda, ha gyerekruhát vásárolunk

Válasszunk gyermekünknek minél könnyebb iskolatáskát!

 Vállpántjai legyenek szélesek és párnázottak!

 A gyermek hátával érintkező oldal legyen merevítéssel ellátva!

 Válasszunk a gyermek méretéhez igazodó táskát!

Legyen fényvisszaverővel ellátott!

 Legyen rajta névjegytartó, a megkülönböztetés céljából!

A hátrész anatómiailag kiképzett legyen

Lehetőleg legyen ergonómiailag tervezett, gerincoszlophoz igazodó hátfala!

               Jó, ha van külön italtartó rész is rajta

A meleg nyár után nagy váltás mindenki számára a hűvös ősz. A boltok kirakatában már a melegebb ruhák kerültek reflektorfénybe, és bizony a legfőbb ideje beszerezni a legmegfelelőbb és legmenőbb holmikat. A nagy választék és a trendek folyamatos változása megnehezíti ezt, de teret ad annak, hogy a gyerek vagy a serdülő minél jobban kifejezhesse önmagát a ruhái és a kiegészítői segítségével.De vajon mibe is öltöztessük gyermekeiket a trendekhez és a kiszámíthatatlan időjáráshoz igazodva? Hogyan érdemes a ruhadarabokat kombinálni, hogy teljes legyen a siker az iskolában? Ebben próbálok most segítséget nyújtani néhány jó tanáccsal és divatra vonatkozó előrejelzéssel.

A legtöbb szülő szeretné gyermekét trendi, mégis kényelmes és praktikus ruhákba öltöztetni. Szeptember beköszöntével a lenge ruhákat felváltják a melegebbek, ám az időjárás szeszélyes, így nehéz megtalálni a megfelelő kombinációkat.

Balerina

A balerina stílust szinte minden kislány kedveli, de most a designerek egy kicsit sportosabb, vagányabb hangulatban fogalmazták újra ezt a vonalat. Nagyszerűen illenek hozzá a mintás leggingsek, vászoncipők, kardigánok és flitteres díszítések. Színekben is elrugaszkodhatunk a korábban megszokott rózsaszíntől, csempésszünk kellemes pasztellt, fehéret és halványszürkét egy-egy szettbe.

Lezser romantika

Az idei kislányruhákban a már örökzöldnek számító romantikus stílus és a praktikus lezserség ötvöződik. A pasztell árnyalatú, virágmintás darabok nagyszerűen összeillenek a sportos fazonú pulóverekkel, világoskék farmernadrágokkal. Sportcipőkből is óriási a választék, romantikus rózsaszín vagy virágmintás variációkat is találhatunk az üzletek polcain. Ne feledjük, 2016 divatszíne a babakék és a rózsakvarc.

Trópusi hangulat

A gyerekruhadivat a felnőtt trendekből merít, és így itt is hangsúlyosak a trópusi hangulatú minták. Bátran csempésszünk ősszel is nyári hangulatot az iskolapadba. A vidám minták nagyszerűen párosíthatók a kék bármelyik árnyalatával, kiegészítő színként zöldet, korallt és egy kevés sárgát ajánlanak a stylistok. A pamutpólóval, vászon- vagy farmernadrággal és kényelmes tornacipővel alkotott szettek tökéletes választást jelentenek a fiúk számára.

Képregények

A fiúruházati trendekben a rajzfilmekből és a szuperhősöktől kölcsönzött minták mindig nagy slágernek számítottak. 2016-ban, amikor a moziban is a képregényfilmek képviselik az uralkodó irányzatot, ezek különösen hangsúlyosak lesznek. A rajzfilmes stílushoz jól illeszkednek a vagány, akár kicsit extrém kiegészítők is, valamint a baseball-sapkák és hátizsákok.

Nagyvárosi hangulat

Már a gyerekek is rajonganak az utazásért és a nagyvárosok hangulatáért, ezt pedig a legfrissebb divatirányzatok is tükrözik. Nagyon lezser, elsősorban farmerruházatra, nyomott mintás pólókra, pulóverekre és tornacipőkre épül az irányzat. Nagyvárosi hangulatot tükröző kiegészítők passzolnak hozzá, mint például egy térképes, képeslapos, zászlós darab.

Kis Kósa Annamária

 

(A teljes cikk a nyomtatott Vasárnapban jelent meg)