Viki legyőzte a rákot

Elcsépelt a mondás, de igaz. Meggyőződött róla Miló Viktória is. A többszörös világbajnok bokszolónak előbb a bőrrákot kellett kiütnie, abból felépülve pedig a magas vérnyomást. 

Képarchívum

 Viki hat éve vette észre, hogy van rajta egy piros folt, de nem tudatosított neki különösebb jelentőséget, csak később ment el bőrgyógyászhoz. Az orvos azzal küldte haza, hogy ekcémája van, nyilván valamelyik nyakláncára allergiás. Az volt a szerencséje, hogy a plasztikai sebészéhez kellett mennie mellkontrollra, aki megvizsgálva a foltot, elküldte a bőrgyógyász professzorhoz. Ő állapította meg, hogy a leggyakoribb rosszindulatú bőrdaganatról van szó. Helyileg agresszíven terjedhet, nagyméretűre nőhet, akár a csontokat, a porcos szöveteket is elpusztíthatja. Ha eltávolítják, akkor is kiújulhat, áttétet azonban ritkán képez. Bizonyosodott, hogy a bazalióma kialakulásának leggyakoribb oka az UV sugárzás, de genetikai tényezők is szerepet játszhatnak. Leggyakrabban a fejen és a nyakon alakul ki, de sugárkezelt bőrterületeken is megjelenhet.

Vikinek két helyről távolítottak el kóros képződményt. Utókezelésre nem volt szükség, de arra figyelmeztették az orvosok, hogy nagyon vigyázzon egészségére, óvakodjon a napfénytől. Azóta nem megy tűző napra, nem jár szoláriumba, belsőleg pedig a rák megelőzésének kiegészítő kezeléseként gyógygomba-kivonatot szed. De nemcsak amiatt. Nem sokkal a műtét után abba kellett hagynia a futást, ugyanis nagyon erős szívdobogása volt, fájt a feje, szédült, nagyon rosszul érezte magát. Érthető az ijedtsége: azt hitte, hogy a korábbi betegsége áttéteket képzett a szervezetében. Annál nagyobb volt a meglepetése, amikor közölték vele a diagnózist: magas vérnyomás. Viki ma már újra jól érzi magát, egészséges, a vérnyomása normalizálódott, így teljes erőbedobással dolgozhat.

(urbánk)