Téma: Mi legyen a gyerek dolga nyáron?

A már kapható Vasárnapban elolvashatja azt is, miért ne tanuljon a gyerek nyáron; milyen a tökéletes vakáció; hogyan vélekedik Vekerdy Tamás pszichológus.

Fotolia

Téma: Mi legyen a gyerek dolga nyáron?

A mi gyermekkorunkban a vakáció még szó szerint a gondtalan semmittevés ideje volt: addig aludtunk, míg kedvünk tartotta, naphosszat az utcán játszottunk, fürödni jártunk a bányatóba, késő éjszakáig olvastunk, és senki nem akarta megszervezni az életünket. Manapság sok szülő él abban a tévhitben, hogy a gyerekek szabadidejét is be kell osztani, sőt az a jó, ha igazán nincs is szabadidejük, mindig tudatosan foglalkoztatjuk őket. Pedig a pszichológusok szerint ez nem helyes: a szünidő igenis arra való, hogy a gyermek lazítson és pihenjen.

 

A már kapható Vasárnapban elolvashatja azt is, miért ne tanuljon a gyerek nyáron; milyen a tökéletes vakáció; hogyan vélekedik Vekerdy Tamás pszichológus; hogyan viselkedik a gyerek az iskolában, ha nyáron is tanult; mikor válik problémás kamasszá; milyen olvasnivalót adjunk neki; miért pihenjen a szülő is…