Szalagavatóra készülődve

Öt +1 tipp az érettségizőknek 

Mivel az életben egyszeri alkalom a szalagavató bál, sokan túlkészülnek, már szeptemberben kiválasztják, milyen ruhát fognak viselni, milyen hajkoronájuk lesz. De mi mindenre kell ügyelni előtte, alatta?

 

1. A ruha

Kényes kérdés ez, hisz mindenki próbálja a stílusának megfelelőt kiválasztani. A fiúk könnyebb helyzetben vannak, hisz nekik egy elegáns öltöny, cipő, ing és nyakkendő az, amit be kell szerezni. A lányoknak sokkal nehezebb. Mindenki a legszebb szeretne lenni. A szalagavatói ruha vásárlása nem olcsó mulatság. Válasszatok olyat, melyet máskor is felvehettek, olyat, mely időtálló, ugyanakkor stílusotokat is tükrözi.

 

2. A cipő

A fiúknak a cipőválasztás is egyszerűbb. Igaz, az ő ünnepi cipőjük sem túl kényelmes. Ezért ne a nagy napon viseljétek először. Otthon járjatok benne picit, hogy a lábatokhoz idomuljon, így nem kell a negyedik tánc után leülnötök. Ez a lányokra is érvényes: a cipő kiválasztásakor gondoljatok arra, hogy egész este a lábatokon lesz, így ne a legkényelmetlenebbet vegyétek meg.

 

3. Előkészületek

Sokan a szalagavató előtt fodrászhoz, sminkeshez, műkörmöshöz, szoláriumba mennek. Mielőtt rászánjátok magatokat, gondoljátok át, hogy valóban szükségetek van-e erre, nem lenne-e jobb, ha a barátnőkkel összeülve együtt készülődnétek. Ha mégis szeretnétek profira bízni a kinézeteteket, konkrét tervekkel, elképzelésekkel érkezzetek, hogy ne válogatással teljen az idő.

 

4. Érezzétek jól magatokat!

Ami a legfontosabb: ne izguljatok azon, ha valami, amit előre elterveztetek, nem úgy alakul, ahogyan gondoltátok. Ez a ti napotok, érezzétek jól magatokat. Utána az érettségi következik, nem lesz időtök szórakozásra, így használjátok ki a lehetőséget, hogy még egy utolsót bulizhattok középiskolás barátaitokkal, tanáraitokkal.

 

5. Mit ne tegyetek?

Örökítsétek meg a pillanatot, de ne essetek túlzásba! Ne legyen egész este a kezetekben az okostelefon, nem kell mindenről fotót készíteni, hisz a profi fényképész, akit hívtatok, megteszi helyettetek. Ne lógjatok a Facebookon és Instagramon se egész este: élvezzétek a bált, legyetek részesei. Az alkohollal meg vigyázzatok, hisz kellemes élményeket szeretnétek gyűjteni, nem igaz?

 

Szalagavatósok, figyelem!

A magyar tanítási nyelvű középiskolákat bemutató hagyományos sorozatunk lankadatlan sikerére való tekintettel idén is szeretnénk hozzájárulni a magyar szalagavatósok ünnepéhez. 

Ajánlatunk ugyanaz: Minden végzős osztálynak közöljük a Vasárnapban a zöld szalag kitűzését követően készült csoportképét, ha

* elküldik címünkre (Lazaretská 12, 814 64 Bratislava 1) vagy e-mailben (vasarnap@vasarnap.com)

* megadják a rajta levők nevét is

* legfeljebb 10 pontban megírják az iskoláról a legfontosabb tudnivalókat (pontos nevén, címén kívül, hogy miért érdemes épp oda járni, kik végeztek ott, akik aztán közismertek lettek, stb.)

* a borítékon (témamegnevezésként) feltüntetik: Szalagavató 2016–2017. Bővebb információért hívják a lapmenedzsert, Szamaránszky Editet: 0918/59 32 87.

 

Sikeres esztendőt, kedves középiskolások!