Kézzel készített karácsonyi ajándékok

Szép meglepetést szeretnétek a családtagoknak, barátaitoknak, de nincs annyi pénzetek, hogy mindenkinek vegyetek valamit? Készítsetek magatok ajándékokat! Így nemcsak szeretteiteket lepitek meg, hanem ti is karácsonyi hangulatba kerültök. Ráadásul egyedi ajándékot kevés embertől kapnak majd.

 

1. Könyvjelző

Szinte minden karácsonyfa alatt van egy-két könyv. Ajándékozzatok mellé könyvjelzőt. Ez kortól és nemtől függetlenül remek ötlet, és elkészíteni is egyszerű. Ha nem tudtok szépen hajtogatni, rajzolni, nyomtathattok is. Próbáljatok meg olyat tervezni, mely tükrözi az ajándékozott személyiségét. Az interneten rengeteg ötlet található, könnyen meglelhetitek köztük a nektek valót.

 

2. Bögre

Egyedi bögrét készíteni nagyon egyszerű. Nem kell hozzá más, csak egy fehér bögre, különböző színű körömlakkok, víz és olyan tál, melyet már nem használtok. A tálba öntsetek vizet, majd ebbe a körömlakkot, akár többféle színűt is. Tegyétek bele pár percre a bögrét, és meglátjátok, milyen szép absztrakt vonalak kerülnek rá. Hagyjátok megszáradni a lakkot, és már ajándékozhatjátok is a bögrét.

 

3. Fürdőgolyó

A házilag készített fürdőgolyó igazán nagy meglepetés. Keverjetek össze 1 evőkanál citrompótlót 1 evőkanál sütőporral, fél evőkanál kukoricakeményítővel, fél evőkanál olívaolajjal és pár csepp illóolajjal (például levendula-, narancs-). Miután összeállt a massza, gyúrjatok belőle apró golyókat, vagy préseljétek szilikon jégkockaformába. A golyókat, kockákat befőttesüvegben, szütyőben ajándékozhatjátok.

 

4. Kulcstartó

Kulcstartót készíteni, ajándékozni nagyon praktikus, főleg legósat. Nem kell a tulajdonosának azon aggódnia, hova tűnt a kulcs, ráadásul nagyon egyszerű elkészíteni. Csak pár legódarabra van hozzá szükség. Ha nem találtok otthon, vegyetek az üzletben, a maradékkal pedig ajándékozzátok meg kisebb rokonaitokat. Így dupla örömöt szereztek ezzel a befektetéssel. Másféle kulcstartót is készíthettek – nézzetek körül az interneten!