2017. szeptember 20., szerda 10:42

Interjú Csiby Gergellyel

2017. szeptember 15., péntek 19:59

Nincs nála finomabb ízlésű, magára többet adó, jobban figyelő tagja a Pál utcai fiúk csapatának. Dr. Richter Ernő köz- és váltóügyvéd fia ő, aki okmánybélyegeket lop az egyletnek. A gittegyletnek. Az apjától. Később visszalopja a bélyegeket, csak az apja rajtakapja, és a nyaka közé sóz egyet.

2017. szeptember 8., péntek 08:00

Hogy a komáromi Rómeó és Júliában Capuletné szerepének jóval nagyobb a súlya, az egyértelműen Losonczi Kata érdeme

2017. szeptember 8., péntek 00:20

Hogy a komáromi Rómeó és Júliában Capuletné szerepének jóval nagyobb a súlya, az egyértelműen Losonczi Kata érdeme. Nincs tolongás Capuletnéért egyetlen színház kapujában sem. Nincs színésznő, aki ezért a feladatért reszketne. Talán, mert Shakespeare sem bánik vele bőkezűen.

2017. szeptember 1., péntek 00:16

Angol nyelvű szingapúri napilapot kapok a Dohából induló repülőgépen. Rögtön az első oldalon megáll a szemem. Szigorú jogrend, botütés, halálbüntetés. Leteszem az újságot. Döbbenten dőlök hátra. Hová utazom? Milyen országba? Igaz lenne, amit egy hétpróbás világutazótól hallottam, hogy Szingapúr voltaképpen olyan, mint Disneyland, csak itt minden „szabálytalanságot” büntetnek?

 

2017. szeptember 1., péntek 00:01

Nem kis eleganciával játssza Tóth Károly a komáromi Naftalinban Laboda Péter szerepét. Előkelőségét, finom ízlését, választékos modorát szekrénybe zárva is megőrzi. Szellemességét nem kellett betanulnia. Ez a fiatal színész sajátja. De alakíthat dzsentrit, budai úri fiút, aranyifjút, jól fésült vagányt is – mindez nagyon is illik az egyéniségéhez.

2017. augusztus 31., csütörtök 08:00

Benne a nap ereje, a föld gazdagsága, elérhető minden évszakban. Molnár Piroska, Bán János és Gáspár Sándor meséli el, mit jelent meki ez a csodás gyümölcs.

2017. augusztus 24., csütörtök 20:45

Szerették már az ókori görögök is. Pergamentekercsek tanúsítják: alapvető táplálékuk volt az ősi egyiptomiaknak. Szimbóluma boldogságnak, egészségnek, termékenységnek, örök életnek. Puha leveleit egykor szalvétaként használták Rómában, de ruhát is készítettek belőlük, követve a bibliai emberpár, Ádám és Éva példáját.

2017. augusztus 17., csütörtök 22:01

Molnár Ferenctől az „égi és földi szerelmet” kapta, Déry Tibortól talán a legszebb, de biztosan a legnehezebb szerepét, Karinthy Frigyestől a legfényesebb, versben megírt hódolatot. A három fal közötti lét semmihez sem hasonlítható mámorát, a színpadi játék egyetlen tétjét fogalmazta meg neki.

2017. augusztus 17., csütörtök 10:04

Napi sorozat főszereplője egy kereskedelmi tévécsatornán, Budapesten. Ugyanott színpadon Agatha Christie krimijében, Dunai Ferenc bohózatában és Pasolini drámájában. Gubík Ági teljes énjét adja minden szerepéhez. Ezt tanulta annak idején a pozsonyi színművészeti főiskolán.

Oldalak