2017. augusztus 21., hétfő 14:03

Kispesttől moszkváig minden sötét már három napja. Tátongó sírnál gyászoló csillagok is csak éjjel ‒ ha egyáltalán.

2017. augusztus 17., csütörtök 22:02

Harminckét éve vagyok itt köztetek, de annyit még nem dolgoztam, mint idén. Minden nagyon flottul ment, kilencvenöt százalékra megközelítette az elképzeléseimet, és ez jó, mert csak ötszázaléknyi részért kellett aktívan idegeskednem, hiába vagyok híve „az idő mindent megold” rejtelmeinek. És így belegondolva, a kilencvenöt százalék nem is olyan rossz.

2017. augusztus 11., péntek 00:50

Kispesttől moszkváig minden sötét már három napja. Tátongó sírnál gyászoló csillagok is csak éjjel ‒ ha egyáltalán. Most mégis fényes az utcai pad a megállóban, a kövezetből hiányzó cserép helyén a föld. A kitapétázott fény karnevált rajzol a hátunkra, és most először már nem beszélünk, már vége van, csak várjuk a tizenhetest.

2017. augusztus 9., szerda 10:39

1996-ban tizenkilenc évesen a híd csonkjának legszélén álltam Párkányban, és lebámultam a vízbe. Február volt, körös-körül szürkeség, hideg, reménytelenség. A pillérek funkciót vesztetten meredeztek a Duna közepén. 

2017. augusztus 7., hétfő 16:37
London |

Mégis igazi lehet Hasfelmetsző Jack 25 éve előkerült naplója, amely egyben igazolhatja, hogy az elkövető egy liverpooli gyapotkereskedő volt.

2017. augusztus 4., péntek 00:07

1996-ban tizenkilenc évesen a híd csonkjának legszélén álltam Párkányban, és lebámultam a vízbe. Február volt, körös-körül szürkeség, hideg, reménytelenség. A pillérek funkciót vesztetten meredeztek a Duna közepén. Akkoriban még nem éreztem át a szlovák–magyar viszony bonyolultságát annak egész mélységében, de az értelmetlen csonkok látványa nagy hatással volt rám.

2017. augusztus 2., szerda 13:33

Akaratunk ellenére is meglátjuk néha a jelenlegi amerikai elnököt, ahogy pici csücsörített száján szalad a sok butaság és hazugság ki.

2017. július 27., csütörtök 22:36

Akaratunk ellenére is meglátjuk néha a jelenlegi amerikai elnököt, ahogy pici csücsörített száján szalad a sok butaság és hazugság ki. Jó lenne nem tudni, mi zajlik körülöttünk, mert jobbá és könnyebbé tenné az életünket, de képtelenek vagyunk struccként viselkedni. Szembe kell néznünk magunkkal és embertársainkkal is.

2017. július 24., hétfő 14:47

Akkor a füzetedbe ragasztottam azt a színes papírfecnit. Egy kis kövér macskát rajzoltam rá, azt a gombszeműt, amit időnként átküldök neked Facebookon, üzenetben. Régebben fotókat küldtem. Olyankor külföldön voltál. Akartam, hogy lásd, hogy fest az Erzsébet tér meg az Anker-ház, a teraszról.

2017. július 14., péntek 17:53

Mesét írni jó! Hogyan is kezdjem? Legyen kezdésnek a megszokott formula! Meg benne a mesében is legyenek ilyen frázisok. Sok megszokott szöveg sokat elmondogatva még a végén igazsággá válik. Vagy nem? Vagy mégis? Nocsak, meséljünk!

Oldalak