2017. június 21., szerda 13:43

Könyvem bemutatójára utazom haza, a Bodrogközbe. Ilyen sem történt még, nagy pillanat ez életemben.

2017. június 16., péntek 00:21

Könyvem bemutatójára utazom haza, a Bodrogközbe. Ilyen sem történt még, nagy pillanat ez életemben. Igaz, a Csallóközben is, ahol negyvenhárom éve létezünk együtt házasságban a feleségemmel, körülbelül annyi „író-olvasó” találkozóm volt, hogy csaknem a fél kezemen meg tudom számolni.

2017. június 9., péntek 01:23

A mindenféle világnapok fonákságairól gondolkodtam hazafelé (lásd kutyák, macskák, kisegerek, rézfán fütyülő rézangyalok világnapja satöbbi), s hirtelen egy kirakatban anyám nézett vissza rám. Mondták sokszor, hasonlítok rá, nem érte meg az én mostani koromat, akkor hát ő hasonlít most énrám?

2017. június 2., péntek 00:37

Személyeskedem. Magammal. Ugye ez megengedhető? Hiába tört rám a tavasz, csak végig kell járnom szokásos stációimat, de nem úgy van az, mint a régi reklámban, hogy hív a vasút, vár a MÁV. Itt szól a doki, vár a rákosztály. Meg lehet szokni. Csak egészség legyen. Meg térerő. Vagy ahogy orvos barátom mondja, csak egészség legyen, meg beteg!

2017. május 26., péntek 08:05

Átlagos délután. Gyerekeim társaságában igyekszem a zeneiskola felé. A legkisebbet kendőbe kötve viszem, nagyobbik lányom a kezemet fogja, másik oldalamon a fiam lépked. Időnként egy pillanatra elfeledkezik magáról, és megengedi, hogy megfogjam a kezét. Aztán föleszmél, s rögtön visszahúzza. 

2017. május 25., csütörtök 22:28

Átlagos délután. Gyerekeim társaságában igyekszem a zeneiskola felé. A legkisebbet kendőbe kötve viszem, nagyobbik lányom a kezemet fogja, másik oldalamon a fiam lépked. Időnként egy pillanatra elfeledkezik magáról, és megengedi, hogy megfogjam a kezét.

2017. május 19., péntek 08:02

Ülünk Ádám barátommal a Tilos rádió stúdiójában és a pozsonyi korrupcióellenes tüntetésről beszélgetünk. Amikor pesti ismerőseim meghallották, hogy ezt a megmozdulást 17-18 év körüli középiskolás fiatalok „hozták össze” külső segítség nélkül, megemelték a kalapjukat. 

2017. május 18., csütörtök 23:38

Ülünk Ádám barátommal a Tilos rádió stúdiójában és a pozsonyi korrupcióellenes tüntetésről beszélgetünk. Amikor pesti ismerőseim meghallották, hogy ezt a megmozdulást 17-18 év körüli középiskolás fiatalok „hozták össze” külső segítség nélkül, megemelték a kalapjukat.

2017. május 5., péntek 09:31

Az orvosi váróban ülök. Feliratkoztam az ajtó mellé kiakasztott papírra. Végre sorra kerülök. Az asszisztens kijön, áthúzza a nevemet, és hangosan szólít: „Marosz úr!” Felállok. Minden arc felém fordul. Meghökkent tekintetek.

2017. április 28., péntek 15:33

Vannak jelenségek, amelyeket egyszerűen nem értek. Valószínűleg velem van a baj. A 2011-ben elhunyt Steve Jobs életműve is közéjük tartozik. Amióta Jobs elhunyt, könyvek és cikkek tonnái jelennek meg róla, méltatva munkásságának jelentőségét.

Oldalak