2017. július 24., hétfő 14:36

Tévképzeteink közül talán az a legnagyobb, amellyel az ember a világ tetejére szeretné képzelni magát. Ámulunk azon, hogy egyre nagyobb problémákba ütközünk, és a mindennapi gondok megoldásának keresése során is csak értetlenül nézünk, mi miért történik.

2017. július 14., péntek 17:20

Azt mondják, ha jól akarsz dönteni, hallgass a szívedre, figyelj a belső hangra, engedj a megérzéseidnek. Ez egy fontos igazság, ami csodálatosan segíti az ember életét. Vannak azonban olyanok is, akik a megérzések világát olyannyira túlbonyolítják, hogy megfosztják magukat a valódi intuíciók csodájától.

2017. július 7., péntek 00:33

Számtalan mondásunk van veszteség esetére. Az általunk birtokolt tárgyak, emberek egy napon kivonulnak az életünkből. A veszteség okozta fájdalmat enyhítik a vigasztaló mondások: „mindennek vége lesz egyszer”, „amikor egy ajtó becsukódik, kinyílik egy másik” és hasonlók.

2017. június 30., péntek 15:39

Kell a pénz vagy nem? Sok kell belőle vagy kevés? Az emberek a pénzt érintő kérdésekre leginkább úgy válaszolnak, hogy az nem fontos. Sőt, azt mondják, a szeretet, az egészség fontosabb. Amikor kenyértörésre kerül a sor, és adni kellene másoknak, a legtöbben meggondolják magukat.

2017. június 23., péntek 08:10

Amikor felületesen cseverészel az emberekkel, közben az az érzésed támad, hogy a másiknak mennyire jó. Ezt hallod. De amikor elkezdesz beszélgetni, lehull a lepel. 

2017. június 22., csütörtök 22:28

Amikor felületesen cseverészel az emberekkel, közben az az érzésed támad, hogy a másiknak mennyire jó. Ezt hallod. De amikor elkezdesz beszélgetni, lehull a lepel. Bajok, betegségek – szomorú vallomások tanúja leszel. Miért van az, hogy az ember éveken át nem képes szabadulni betegségétől, pedig annyi gyógyszert próbált már?

2017. június 16., péntek 00:14

Van egy furcsaság abban, ahogy a problémákat kezeljük, legyen az családi gond, a szeretet, a társaság hiánya vagy csak egyszerű fáradtság. Legtöbbször nem megoldjuk őket, hanem tovább tetézzük. Szinte minden ember ezt teszi, mégsem veszi észre. Te is ezt teszed?

2017. június 9., péntek 01:04

Előfordult már veled, hogy tervezgetsz dolgokat, mégsem valósítod meg őket? Olyan is, hogy majdnem a tettek mezejére léptél, de valamilyen rejtélyes erő visszahúzott? Ha esetenként nehezen jutsz előbbre az életben, érdemes megnézned, hol szökik el a teremtő energia.

2017. június 2., péntek 08:05

Ki ritkán, ki gyakrabban, de belekerül olyan helyzetekbe, amikor egy megható történet felidézi a múlt szépségeit, és bár minden erőnkkel ellenkezünk, mégis elsírjuk magunkat. 

2017. június 2., péntek 00:24

Ki ritkán, ki gyakrabban, de belekerül olyan helyzetekbe, amikor egy megható történet felidézi a múlt szépségeit, és bár minden erőnkkel ellenkezünk, mégis elsírjuk magunkat. Ezt legtöbbször a jóság, a léleknemesség fokmérőjének mondják. Elvégre aki képes meghatódni, az csak jó ember lehet – állítják sokan. Jól hangzik, még sincs így. Mit üzenhetnek nekünk a nosztalgia meghatott pillanatai?

Oldalak