2017. szeptember 15., péntek 19:47

Kétszer írtam már ez alatt a cím alatt vezért, és nem vette észre senki. Én sem. Most jöttem rá, amikor a VasárnapLélek örökbefogadás témája fölött elgondolkodva jutott eszembe, én is érintettem már egyszer. Hát kétszer. Először 2008-ban, és láss csodát, 2009-ben is ugyane cím alatt.

2017. augusztus 31., csütörtök 23:41

Mind itt vagyunk, mind itt vagyunk, mind itt vagyunk a síneken. Már annak is egy éve, hogy eltemettük szegény Somló Tamást. Sőt nem sokkal rá Lauxot is. A dübörgő banda fogyatkozik, de amire mindig is figyelmeztettek, az marad. Hiszen magyar, oláh szláv bánat, tudjuk Ady óta, mindigre egy bánat marad.

2017. augusztus 24., csütörtök 20:19

A balsors, kiket régen tép. Gyerekkoromban az új kenyér ünnepe volt augusztus 20-a, meg a Magyar Népköztársaság alkotmányának állami ünnepe. Akkor láttam a tévében nemzetiszín szalaggal átkötött cipókat, népviseletbe öltözött lányokat, fiúkat, asszonyokat, férfiakat tribünök előtt elvonulni, mint mi vonultunk május elsején.

2017. augusztus 11., péntek 00:30

Mint a pálma. Teher alatt. Már amelyik, ugye, akárcsak a nő. … erős, bátor, és ha felismeri a maga küldetését, mindenre képes és alkalmas, amiként szólt a múlt heti Szabó Magda-idézet is. A következő élményem nő kontra férfi témában egy munkaebéden szereztem, melyen 6 : 1 arányban vettek részt hölgyek : urak.

2017. augusztus 3., csütörtök 23:48

Minden nő, ami az elvárásaink növekedésével függ össze, miért éppen ez ne nőne. Keresd a nőt! A nő is nő, de valahogy nem boldogabb. A napokban egy kiragadott Szabó Magda-idézettel bombázott a háló: A nő erős, bátor, és ha felismeri a maga küldetését, mindenre képes és alkalmas.

2017. július 27., csütörtök 22:20

„A kutya még nem ember, de már nem is egyszerűen egy állat. A kutyát az ember kiragadta az állatvilágból, itt-ott igazított rajta, és most megdöbbenve észlelnie kell, hogy egyben s másban rá hasonlít.”

2017. július 14., péntek 11:30

Érdekes levelet tett le múlt héten asztalomra a Helga. A borítékon (kopertán) az én nevem szerepelt, ami így önmagában nem volna érdekes, naponta kapok több ilyet, hanem rögtön alatta egy másik név is – nem fogják elhinni –, a lányomé.

2017. július 14., péntek 08:00

Érdekes levelet tett le múlt héten asztalomra a Helga. A borítékon (kopertán) az én nevem szerepelt, ami így önmagában nem volna érdekes, naponta kapok több ilyet, hanem rögtön alatta egy másik név is – nem fogják elhinni –, a lányomé. Hogy micsoda?, ragadtam ki rögtön a kupacból ezt az egyet. 

2017. június 30., péntek 15:36

A mindennemű egyenjogúság alkotmányos szinteken is deklarált létjogosultsága ellenére, a köztudatban és a köz viselkedésében, szokásaiban sok minden hagy kívánnivalót maga után. Nem akarok ünneprontó lenni, úgyhogy most nem rángatnám elő a családon belüli erőszak, a nők bántalmazásának, ...

2017. június 22., csütörtök 22:25

Tudják, az a fekete-fehér halszerű szimbólum, mely a kettősség egységét képviseli, pontosabban azt, hogy a plusz és a mínusz együtt adják a kiindulópontot. Megnéztem, mit ír róla a Wikipédia, és csak most tudtam meg, hogy eredetileg ez nem is fekete-fehér, hanem kék-piros, a víz és a tűz, lent és fönt mintájára.

Oldalak