2017. július 14., péntek 11:30

Érdekes levelet tett le múlt héten asztalomra a Helga. A borítékon (kopertán) az én nevem szerepelt, ami így önmagában nem volna érdekes, naponta kapok több ilyet, hanem rögtön alatta egy másik név is – nem fogják elhinni –, a lányomé.

2017. július 14., péntek 08:00

Érdekes levelet tett le múlt héten asztalomra a Helga. A borítékon (kopertán) az én nevem szerepelt, ami így önmagában nem volna érdekes, naponta kapok több ilyet, hanem rögtön alatta egy másik név is – nem fogják elhinni –, a lányomé. Hogy micsoda?, ragadtam ki rögtön a kupacból ezt az egyet. 

2017. június 30., péntek 15:36

A mindennemű egyenjogúság alkotmányos szinteken is deklarált létjogosultsága ellenére, a köztudatban és a köz viselkedésében, szokásaiban sok minden hagy kívánnivalót maga után. Nem akarok ünneprontó lenni, úgyhogy most nem rángatnám elő a családon belüli erőszak, a nők bántalmazásának, ...

2017. június 22., csütörtök 22:25

Tudják, az a fekete-fehér halszerű szimbólum, mely a kettősség egységét képviseli, pontosabban azt, hogy a plusz és a mínusz együtt adják a kiindulópontot. Megnéztem, mit ír róla a Wikipédia, és csak most tudtam meg, hogy eredetileg ez nem is fekete-fehér, hanem kék-piros, a víz és a tűz, lent és fönt mintájára.

2017. június 16., péntek 00:11

Nem is tudom, micsoda vonta el. S hogy elvonta-e, vagy inkább ráterelte. A lényeg, hogy amióta a TV Okóban olvastam a Varga Anikóval készült interjút, azon kapom magam, hogy vagy vele, vagy a főszerkesztővel beszélgetek, néha félhangosan is.

2017. június 9., péntek 01:01

Miért nő a fű, hogyha majd leszárad? Miért szárad le, hogyha újra nő? Vagyis hát ezt nem is én kérdezem, hanem Babits Mihály? Miért van az, hogy amióta az emberi emlékezet, azóta ugyanazok a meghatározó kérdések merülnek fel újra meg újra?

2017. június 2., péntek 00:20

Ez a nem minden arany, ami fénylik prózaibb magyarázata. Mert hovatovább ami eleve nem arany, már az sem annak látszik, ami. Nem akarok én rákattanni megint az elszabadult virtuális világ hírcsapdáinak, manipulatív gyakorlatának kifigurázására, a közösségi hálóval kapcsolatos észrevételeimet, csalódásaimat már többször, még folytatásokban is megírtam, no de azért mégis.

2017. május 25., csütörtök 22:13

Kazinczytól idézgetjük máig a nyelvében él a nemzet bölcsességét, nem véletlenül. Mert bölcsességek jönnek-mennek, az evidenciák viszont fennmaradnak. Hiszen kulturális, történelmi, helyi emlékezet ide vagy oda, hagyományápolás nyelv nélkül csak amolyan kis színes a világ kultúrtengerében. Indián rezervátum indiánok nélkül.

2017. május 18., csütörtök 23:09

Beszéljünk egy kicsit a kultúráról. Így, két anyák napja közt (aki megfeledkezett volna a magyar naptár szerint köszönteni felnevelőjét, most, május második vasárnapján a szlovák szerint még megteheti, meg persze mindig, minden vasárnap és hétköznapon) miről is beszélhetnénk másról.

2017. május 12., péntek 08:05

A húsvéti ünnepek után szabadságoltam otthon, ez most amolyan jó munkás szabadság volt, megszerkesztettem a tavaly itt folytatásokban közölt regény könyvváltozatát (mert igen, nagyon sok olvasónk kérésére és remélhetőleg nagy örömére, hamarosan megjelenik nálunk Seres Róbert Az utolsó harapás című ifjúsági regénye). 

Oldalak